Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Fortuna.
21. mája 2021, 16:28
Čas čítania 2:40
Sponzorovaný obsah

MS v hokeji štartujú: sleduj zápasy a tipuj bez rizika vďaka bonusom od Fortuny

ŠPORT
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

V hlavnom meste Lotyšska dnes začinajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Pripravili sme pre teba sumár tých najdôležitejších informácií.

V Lotyšsku dnes odštartovali 84. majstrovstvá sveta IIHF v ľadovom hokeji. Pôvodne mala organizovať tohtoročný šampionát dvojica hlavných miest – Riga (Lotyšsko) a Minsk (Bielorusko). Ak si však pamätáš, z dôvodu obáv o bezpečnosť pre politickú situáciu v Bielorusku boli odobraté spoluorganizátorské práva hlavnému mestu Minsk, a tak sa tento rok MS v hokeji udejú výhradne v Rige.

Riga
Zdroj: Pexels/Aleksejs Bergmanis

V hre však svojho času boli ako alternatíva aj Dánsko a Slovensko. Nakoniec sme však rovnako ako Dáni vypadli z hry a upustilo sa aj od myšlienky spoluorganizátorstva pre pandémiu koronavírusu, čo presadzoval aj René Fasel, súčasný prezident Medzinárodnej hokejovej federácie. Celé tohtoročné majstrovstvá sa tak odohrajú v Arene Riga a Olympic Sports Centre, a ak si si nestihol kúpiť lístok (a letenku) na niektorý zo zápasov, sledovať ich môžeš naživo už tradične na RTVS alebo online cez FORTUNA TV.

Skúsiš si tipnúť finálový výsledok?

Ako správny hokejový fanúšik isto vieš, že celý kolotoč okolo šampionátu oficiálne štartuje už dnes o 15.15 h zápasmi z A-skupiny (Rusko – Česko) a B-skupiny (Nemecko – Taliansko). Finálový zápas je naplánovaný na nedeľu 6. júna, kto sa v ňom stretne, ti však, logicky, nevieme dnes prezradiť. Finálovú dvojicu, jej výsledok, ale aj mnoho ďalších výsledkov si však môžeš tipnúť vo Fortune

Hokej
Zdroj: Fortuna.sk

Ak nepatríš medzi skúsených tipérov, môžeš si vyskúšať tipnúť bez rizika, pretože noví hráči získajú počas MS v hokeji 50 eur na stávku bez rizika. Tá ti bude pripísaná ihneď po novej registrácii, pričom v prípade, že stavíš neúspešne, Fortuna ti vráti vklad do 24 hodín od vyhodnotenia stávky na hráčsky účet, maximálne však do sumy 50 eur. Navyše v závislosti od výšky vkladu môžeš získať bonusový stávkový kredit až 50 eur a až 50 voľných zatočení (tzv. free spinov) do Casina.

Tipuj vo Fortune

Kedy budeme hrať prvý zápas?

Slovensko čaká vôbec prvý zápas už dnes (piatok) o 19.15 h nášho času a na ľad sa proti nášmu tímu postaví Bielorusko. Tento rok je slovenský tím súčasťou A-skupiny, takže ho už v úvode čakajú relatívne silní súperi. Po Bielorusku nasleduje v nedeľu zápas s Veľkou Britániou, neskôr (v pondelok) budeme čeliť Rusku, ďalej Švajčiarsku, Dánsku, Švédsku a na záver nás čaká duel s bratmi Čechmi.

Kompletný rozpis zápasov základnej skupiny:

21. 5. 2021 o 19.15 h SELČ: Bielorusko – Slovensko
23. 5. 2021 o 11.15 h SELČ: Veľká Británia – Slovensko
24. 5. 2021 o 15.15 h SELČ: Slovensko – Rusko
27. 5. 2021 o 15.15 h SELČ: Švajčiarsko – Slovensko
29. 5. 2021 o 19.15 h SELČ: Slovensko – Dánsko
30. 5. 2021 o 19.15 h SELČ: Švédsko – Slovensko
1. 6. 2021 o 15.15 h SELČ: Slovensko – Česko

V B-skupine sa tento rok nachádza Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, domáce Lotyšsko, Nórsko, Taliansko, Kazachstan.

Hokej
Zdroj: Fortuna.sk

Na MS nastúpi historicky najmladší tím

Aj finálne zloženie tímu je už nejaký ten deň známe. Predstavil ho Miroslav Šatan ešte 15. mája, no pre istotu si ho zrekapitulujme. V kádri je celkovo 28 hráčov, pričom ide o historicky najmladší tím, odkedy hrávame na majstrovstvách v tejto kategórii. Priemerný vek tímu je len takmer 25 rokov. Náš tím totiž tento rok posilnili dvaja iba 17-roční hokejisti, ktorí však patria medzi veľké nádeje slovenského hokeja. Sami sme zvedaví, aký výkon Šimon Nemec a Juraj Slafkovský predvedú. 

Máme šancu na medailu?

Panujú názory, že v našom tíme sa tento rok nenachádza ani jeden hokejista hrajúci v prestížnej NHL, a preto je výsledok otázny. Naopak, Česi do svojho kádra nasadili šiestich hráčov z kanadsko-americkej hokejovej ligy, konkrétne Zadinu, Vránu a Hroneka z Detroitu Red Wings, Kubalíka z Chicago Blackhawks či Hájeka a Chytila z New York Rangers. To však, samozrejme, automaticky neznamená, že vyskladali lepší tím a Slovensko proti Česku nemá šancu. 

hokej
Zdroj: TASR

Tento rok sme síce stavili na nováčikov, pre ktorých to bude premiéra na tomto šampionáte, no mladým hokejistom zväčša nechýba okrem talentu ani dravosť a chuť predviesť skvelé výsledky. Doplnia ich navyše stálice, ktoré nás reprezentujú a dokazujú svoje kvality roky. Slovensko tak má šancu ukázať svoje kvality a siahnuť na vytúženú medailu. O tom sa však presvedčíme v prvý júnový týždeň. Vo štvrtok (3. júna) je totiž na pláne štvrťfinále, v sobotu (5. júna) semifinále a v nedeľu (6. júna) čaká štyri najlepšie tímy súboj o trojicu medailových umiestnení.

Zodpovedné hranie
Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov. Nadmerné hranie hazardných hier môže viesť k silnej závislosti a poškodiť zdravie. Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát. Linka pomoci pre problémy s hraním: 0800 800 900.
Domov
Zdieľať
Diskusia