Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2021, 22:12
Čas čítania 0:26
Viktor Kniš

Mária Kolíková zostáva ministerkou spravodlivosti, poslanci ju neodvolali

POLITIKA MÁRIA KOLÍKOVÁ
Uložiť Uložené

Opozícia nedokázala získať dostatočný počet hlasov na to, aby ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú odvolala.

Parlament v pondelok mimoriadne rokoval o návrhu opozičného Smeru-SD na vyslovenie nedôvery ministerke.

Národná rada rokovala celý deň a samotné hlasovanie naplánovala na 22.00 h. Máriu Kolíkovú sa opozícii nepodarilo odvolať z postu ministerky spravodlivosti, ktorá získala dôveru strán Za ľudí, SaS aj Sme Rodina. Klub OĽaNO nebol jednotný a opakovane vyjadroval znepokojenie.

Za odvolanie bolo 51 poslancov, proti 63 poslancov Národnej rady SR. 

Dôvodom odvolávania boli podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Robert Fico a jeho strana Smer-SD namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. 

Manažment RTVS a dozorná komisia Rady RTVS skonštatovali na pondelkovom mimoriadnom rokovaní rady, že pri všetkých zmluvách bol dodržaný zákonný postup. 

Odporúčané
Matovič útočí na šéfredaktora Aktualít. Slovenke sa vysmial, že nevie počítať, Baťovú na tlačovke vraj spomenul „len“ 56-krát Matovič útočí na šéfredaktora Aktualít. Slovenke sa vysmial, že nevie počítať, Baťovú na tlačovke vraj spomenul „len“ 56-krát 10. mája 2021, 19:53
Domov
Zdieľať
Diskusia