Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Niké.
24. apríla 2021, 11:58
Čas čítania 1:48
Sponzorovaný obsah

Si nádejný športovec a potrebuješ pomôcť? Získaj grant z Fondu pre budúcnosť športu

ŠPORT
Uložiť Uložené

Projekt spoločnosti Niké podporuje desiatky mladých športovcov, kluby či združenia po celom Slovensku. Doposiaľ prerozdelil sumu 400-tisíc eur.

Fond pre budúcnosť športu, prostredníctvom ktorého spoločnosť Niké pomáha športovcom, klubom či združeniam po celom Slovensku, hlási nových ambasádorov. Michala Sersena, Tomiho Kida Kovácsa či Dominika Greifa dopĺňajú hráči HC '05 Banská Bystrica. Kapitán klubu Ivan Ďatelinka, útočník Michal Kabáč a brankár Matej Gajan navyše dostali možnosť vybrať nádejné talenty, ktoré získajú finančný grant od Niké prostredníctvom spomínaného fondu.

Traja hráči klubu HC '05 Banská Bystrica a noví ambasádori projektu Fond pre budúcnosť športu navyše prichádzajú s novým spotom, v ktorom účinkujú malí športovci – nádejné hviezdy, ktoré získajú štedrú podporu od spoločnosti Niké. 

Kapitán HC '05 Banská Bystrica Ivan Ďatelinka sa rozhodol podporiť 12-ročného Tomáša, ktorý má veľký športový sen. Robí všetko preto, aby sa v budúcnosti stal novou posilou v tíme Banskej Bystrice, a to na poste brankára. „Tomáša podporuje najmä jeho otec, s ktorým vyrastá. Vybral som si ho preto, lebo je neskutočný makač. Aj po zápase trénuje ďalšie štyri hodiny a okrem toho sa naplno venuje škole. Vďaka grantu z fondu si chce kúpiť novú lapačku a vyrážačku. Keďže dobre viem, aké je brankárske remeslo náročné, som rád, že môžem takýmto spôsobom prispieť k dobrej veci,“ povedal Ďatelinka.

Niké
Zdroj: Nike.sk

Ďalší člen banskobystrického kolektívu brankár Matej Gajan si vybral takisto 12-ročného nádejného hokejistu Matyáša. „Vzhľadom na túto situáciu to majú mladí športovci komplikované pri tréningoch. Viem, že Matyáš cestuje na individuálne tréningy aj do vzdialeného Trenčína. Je to finančne náročné, tak som mu chcel takýmto spôsobom pomôcť,“ povedal Matej.

Útočník Michal Kabáč sa rozhodol pre mladý talent z Oravy – hokejistu Martina: „Jeho príbeh ma zaujal. Okrem neho hrávajú hokej aj jeho dvaja mladší súrodenci. Rodičia sa obetujú a pravidelne s nimi dochádzajú na tréningy. Verím, že grant mu pomôže v hokejovom raste. Držím mu palce v jeho hokejovej kariére a dúfam, že si raz proti sebe aj zahráme.“

Spoločnosť Niké prostredníctvom Fondu pre budúcnosť športu doposiaľ pomohla už 200 záujemcom, ktorým bola rozdelená suma 400-tisíc eur. „Fond pre budúcnosť športu od Niké je veľmi dobrý nápad a odzrkadľuje sa to predovšetkým v tomto období. Okrem toho slúži aj ako odľahčenie pre rodičov, ktorí majú doma športovo nadané dieťa, ale nedokážu mu zabezpečiť potrebné možnosti na rozvoj. Chcel by som preto odkázať všetkým mladým ľuďom, ktorí ešte váhajú, či sa prihlásiť do Fondu pre budúcnosť športu, nech tak určite urobia. Je to výborná myšlienka, ktorá pomáha,“ povedal kapitán Ďatelinka.

Skvelou správou pre všetkých uchádzačov o grant je, že Fond pre budúcnosť športu plánuje vo svojich aktivitách pokračovať aj naďalej a naplno! Ak aj ty patríš medzi odhodlaných športovcov alebo máš mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhaj a zapoj sa alebo zdieľaj možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve ty alebo tvoji známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté na to, aby sa stali nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Domov
Zdieľať
Diskusia