Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 9:24
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Jaroslava Naďa zaočkovali Pfizerom, aj keď podľa veku mal dostať Astrazenecu. Využil privilégium ministrov

NEWS JAROSLAV NAĎ PFIZER
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď je zaočkovaný prvou dávkou Pfizeru. Má však len 40 rokov, a tak by mal podľa očkovacej stratégie dostať Astrazenecu.

Ministra obrany Jaroslava Naďa zaočkovali pred niekoľkými týždňami prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti Pfizer. Prezradil to v diskusnej relácii TV Markíza Na telo, keď sa ho moderátor Michal Kovačič opýtal, či sa dá zaočkovať Astrazenecou, ktorá mu podľa veku prináleží.

40-ročný šéf rezortu obrany odpovedal, že keď mu po prekonaní koronavírusu klesla úroveň protilátok, vybral si vakcínu Pfizer, ktorú majú k dispozícii ústavní činitelia. 

Odporúčané
Veronika Remišová: Od začiatku do konca koaličnej krízy hrozili predčasné voľby (Rozhovor) Veronika Remišová: Od začiatku do konca koaličnej krízy hrozili predčasné voľby (Rozhovor) 18. apríla 2021, 12:30

„Prezidentka SR, vedenie NR SR rovnako ako všetci členovia vlády boli zaočkovaní rovnakou vakcínou. Keď minister obrany zistil, že mu protilátky, ktoré mal po absolvovaní choroby, začali klesať pod minimálnu úroveň, prejavil vôľu dať sa zaočkovať. Následne mu bol určený termín očkovania bez toho, aby akýmkoľvek spôsobom ovplyvňoval výber vakcíny,“ následne napísala TV Markíza hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Domov
Zdieľať
Diskusia