Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2021, 8:34
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Matovič sa stal predsedom Rady guvernérov Európskej investičnej banky. Prestížnu funkciu preberie po Hegerovi

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Nový minister financií obsadí post šéfa najvyššieho riadiaceho orgánu EIB.

Aktualizované: Vláda zvolila Igora Matoviča do funkcie predsedu Rady guvernérov Európskej investičnej banky

Bývalý premiér, ktorý podal demisiu po výzve na rekonštrukciu vlády, sa ako minister financií uchádza aj o prestížnu funkciu predsedu Rady guvernérov Európskej investičnej banky. Pre portál Euractiv to potvrdil samotný rezort. 

„V prípade schválenia návrhu vládou sa pán minister financií Igor Matovič stane aj predsedom Rady guvernérov EIB, funkciu doteraz zastával Eduard Heger,“ odpísalo tlačové oddelenie rezortu. Matovičovi teda funkciu ešte musí odobriť vláda.

V prípade, že by šéf rezortu financií uspel, funkciu by vykonával necelý mesiac; Hegera totiž zvolili na 12 mesiacov od 9. mája 2020. „Táto úloha si vyžaduje pohľad na situáciu a výzvu celej inštitúcie a najmä na kľúčovú úlohu pri odpovedi na krízu spôsobenú pandémiou,“ povedal Eduard Heger podľa Euractivu. V Rade guvernérov EIB sú ministri financií zo všetkých členských krajín Európskej únie.

Domov
Zdieľať
Diskusia