Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 14:34
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

SaS chce o vyhláseniach poslanca OĽaNO Gyimesiho hovoriť na koaličnej rade. Správa sa horšie než ktokoľvek z opozície, tvrdí Sulík

POLITIKA GYÖRGY GYIMESI
Uložiť Uložené

Poslanec György Gyimesi čelí kritike.

Koaličná strana SaS nepovažuje správanie poslanca Györgya Gyimesiho (OĽaNO) za vhodné. Podľa Richarda Sulíka sa správa dokonca „horšie než ktorýkoľvek opozičný poslanec“. Poukazuje tým najmä na jeho vyjadrenia voči slovenským diplomatom.

„Poslanec, ktorý nemá za sebou žiadne diplomatické skúsenosti, ide poučovať a urážať profesionálnych diplomatov na Slovensku. Toto je za čiarou, navyše od človeka, ktorý by mal radšej jasne vysvetliť, ako je to s jeho občianstvom,“ povedal šéf SaS Richard Sulík. Chcú o ňom preto hovoriť na koaličnej rade.

Odporúčané
Rytier, letec, vojak aj hráč póla – kto bol princ Philip a čo spravil pre Veľkú Britániu? Rytier, letec, vojak aj hráč póla – kto bol princ Philip a čo spravil pre Veľkú Britániu? 9. apríla 2021, 17:07

Gyimesi je v poslednom čase známy okrem iného tým, že sa odmietol podpísať pod vládu s novým premiérom Eduardom Hegerom. Minister zahraničných vecí Ivan Korčok podľa poslanca rozbíja vzťahy V4 a štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa považuje Gyimesi za „hungarofóba a šovinistu“. 

Domov
Zdieľať
Diskusia