Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2021, 9:17
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

Matovič rokoval s Orbánom „za zatvorenými dverami“. Ktovie, o čom diskutovali, keď vykázal našu diplomaciu, reaguje Korčok

POLITIKA IGOR MATOVIČ IVAN KORČOK MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Slovenská diplomacia sa vraj na rokovaní nemohla zúčastniť preto, aby prebehlo úspešne. Ide o krajne netradičný postup, vraví Korčok.

Piatkové rokovania ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) s maďarskými partnermi v Budapešti sa uskutočnili bez zástupcu slovenského veľvyslanectva. Rozhodol o tom minister financií Igor Matovič.

Vylúčenie diplomatov vedúcim delegácie je podľa šéfa rezortu diplomacie Ivana Korčoka (nominant SaS) „krajne netradičný postup“, keďže išlo aj o rokovanie s ministrom zahraničných vecí Maďarska.

Odporúčané
Maďari vyhoveli Matovičovi. Vakcíny Sputnik V dodané Slovensku budú posudzovať odborníci v Maďarsku Maďari vyhoveli Matovičovi. Vakcíny Sputnik V dodané Slovensku budú posudzovať odborníci v Maďarsku 9. apríla 2021, 15:31

„Slovenská diplomacia je profesionálna a lojálna voči záujmom Slovenskej republiky, preto nevidím dôvod na jej obchádzanie pri pracovných cestách do zahraničia. Za slovenskou zahraničnou službou pevne stojím a verím, že nie som sám spomedzi členov vlády, kto k nej má plnú dôveru,“ uviedol minister Korčok.

Domov
Zdieľať
Diskusia