Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2021, 15:31
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Maďari vyhoveli Matovičovi. Vakcíny Sputnik V dodané Slovensku budú posudzovať odborníci v Maďarsku

POLITIKA IGOR MATOVIČ MAĎARSKO SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Matovič dnes rokoval v Budapešti s maďarskou stranou. Tá mu podala pomocnú ruku.

Ruské vakcíny Sputnik V budú posudzovať odborníci v Maďarsku, potvrdil to na tlačovej besede tamojší minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Maďarská strana vyhovela Igorovi Matovičovi, ktorý ju požiadal o pomoc, informuje Denník N.

Odporúčané
Igor Matovič obhajoval Rusov, ktorí nevedia poskytnúť slovenským úradom dokumenty. Vybavil, aby Slovensko nemuselo Sputnik vrátiť Igor Matovič obhajoval Rusov, ktorí nevedia poskytnúť slovenským úradom dokumenty. Vybavil, aby Slovensko nemuselo Sputnik vrátiť 9. apríla 2021, 11:06

 „Naši slovenskí priatelia nás požiadali, aby sme im pomohli v odbornom posudzovaní východných vakcín prichádzajúcich z Ruska na Slovensko. Radi tejto požiadavke vyhovieme, veď na to máme kapacity, medzinárodne akreditované laboratóriá a vedomosti. Ak tým môžeme prispieť k tomu, aby viac Slovákov bolo zaočkovaných a životy Slovákov boli zachránené a úspešná slovenská ochrana pomohla aj maďarskej ochrane, prečo by sme nepomohli,“ povedal Szijjártó.

Szijjártó zároveň poznamenal, že si váži prácu Igora Matoviča počas pandémie, a dodal, že podľa neho je dobrá spolupráca medzi Maďarskom a Slovenskom výsledkom práce bývalého premiéra.

Domov
Zdieľať
Diskusia