Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2021, 16:05
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Prezidentka prijala Rómky a Rómov z prvej línie boja proti pandémii. Paľikerav, poďakovala im po rómsky za ich prácu

Prezidentka prijala Rómky a Rómov z prvej línie boja proti pandémii. Paľikerav, poďakovala im po rómsky za ich prácu
Zdroj: TASR
NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Celý svet dnes oslavuje Medzinárodný deň Rómov.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes prijala príslušníkov rómskej národnostnej menšiny, ktorí stáli v prvej línii v boji proti pandémii. Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov sa na stretnutí prezidentka zaujímala, s akými výzvami sa vo svojich profesiách stretávajú a aká je situácia v teréne z ich pohľadu.

Stretla sa s učiteľmi, zdravotníkmi, ale aj terénnymi pracovníkmi v rómskych osadách. Okrem pandémie prebrali aj témy dištančného vzdelávania a systémových deficitov v sociálnej oblasti. „Ľudí netreba hodnotiť podľa farby pleti, ale podľa výsledkov ich činnosti. Paľikerav,“ poďakovala na záver prezidentka Zuzana Čaputová rómskym bojovníkom proti koronavírusu.

Počula som príbehy ľudí, ktorí sa rozhodli nad rámec svojich profesií pomáhať v ťažkých oblastiach s ťažkou témou. Veľmi si vážim ich nasadenie a ich prácu. Sú za nimi konkrétne deti, konkrétni ľudia, ktorým pomáhajú,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia