Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 18:35
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Na veselom zajacovi Ralphovi testujú kozmetiku. Animovaný film so Zacom Efronom upozorňuje na utrpenie zvierat

FILMY A SERIÁLY SAVE RALPH TESTOVANIE NA ZVIERATÁCH
Uložiť Uložené

Animovaný film Save Ralph zobrazuje iróniu a utrpenie zvierat, na ktorých sa testuje kozmetika.

Animované filmy sa väčšinou končia šťastne. V prípade krátkeho animovaného snímku Save Ralph však diváci rýchlo pochopia, že filmy nemusia ľudí iba rozveseľovať, ale vedia aj ukázať ťažkosti, ktoré trápia spoločnosť. V hlavnej úlohe sa predstavil pracovitý zajac Ralph, ktorý trpí mnohými zdravotnými problémami. Nevidí na jedno oko a celú pokožku ma spálenú od chemikálií, informuje Collider.

Zajac Ralph vo filme pracuje ako zviera, na ktorom ľudia testujú kozmetiku. Neustále síce opakuje, že si svoju prácu váži a uvedomuje si, aká dôležitá je jeho obeta pre ľudskú spoločnosť, pre ktorú by inak nemal kto testovať kozmetiku, a tak každé ráno vstáva, aby na seba nechal naniesť ďalšiu vrstvu kozmetiky.

Odporúčané
Pre Ursulu von der Leyenovú nepripravili v Turecku stoličku, musela si sadnúť na gauč. Mohlo ísť o cielený krok Pre Ursulu von der Leyenovú nepripravili v Turecku stoličku, musela si sadnúť na gauč. Mohlo ísť o cielený krok 7. apríla 2021, 15:14

Ralph ironicky konštatuje, že keby ľudia zakázali testovanie kozmetiky na zvieratách, tak by stratil prácu aj príjem. Hlas doráňanému zvieraťu prepožičal režisér Taika Waititi, ale v krátkom filme sa divákom z pozície ostatných zajacov prihovorili aj Zac Efron, Ricky Gervais či Olivia Munn. Za výrobou dojímavého filmu nájdeš Humane Society International, čo je nezisková organizácia bojujúca práve proti testovaniu kozmetiky na zvieratách.

Domov
Zdieľať
Diskusia