Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2021, 15:33
Čas čítania 1:39
Tímea Krauszová

Takto budú vyzerať okresy od budúceho týždňa: Situácia na Slovensku sa podľa ministerstva zdravotníctva zlepšuje

NEWS EDUARD HEGER KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Heger prosí ľudí, aby počas sviatkov dodržiavali opatrenia a nepokazili pozitívny trend.

Epidemická situácia na Slovensku sa zlepšuje. Počas pravidelnej tlačovej besedy to povedal zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger. „Ak by sme si dopriali malý komfort teraz, tak by sme sa mohli na míle vzdialiť od cieľa,“ povedal na margo nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov a poprosil ľudí, aby dodržiavali opatrenia aj naďalej. Podľa jeho slov, ak si dáme dolu rúško alebo začneme húfne cestovať, otvárame tým dvere nákaze.

Odporúčané
Poľovníkom sa nepáči zákaz vychádzania, prosia o výnimku. Chcú poľovať aj v noci Poľovníkom sa nepáči zákaz vychádzania, prosia o výnimku. Chcú poľovať aj v noci 30. marca 2021, 12:55

Čísla sa zlepšujú

Znížil sa počet výjazdov záchrannej služby ku covidovým pacientom, klesajú počty pozitivity vykonaných testov, znížilo sa reprodukčné číslo, klesá počet úmrtí a v nemocniciach je menej pacientov. Menej pacientov tiež potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu, hoci až 85 % lôžok s umelou ventiláciou je stále obsadených. Heger dnes priniesol dobré správy, vraví, že ministerstvo zdravotníctva celkovo eviduje pozitívny trend. Ak by sa nám ho podarilo udržať, Slovensko by mohlo prejsť v ďalších týždňoch do bordovej fázy (celá krajina je v covid automate stále čierna).

Domov
Zdieľať
Diskusia