Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2021, 13:56
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Petra Vlhová získala veľký krištáľový glóbus pre víťazku Svetového pohára! Nezastavilo ju ani zaváhanie v prvom kole slalomu

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Petra Vlhová v prvom skole slalomu zaváhala, ale napokon nesklamala.

Petra Vlhová dnes v slalome Svetového poháre vo švajčiarskom Lenzerheide šla získať svoj prvý veľký glóbus pre celkovú víťazku. Matematická rovnica bola pred začiatkom slalomu jasná. Vlhová musí získať jedno z bodovaných miest, aby si glóbus odniesla domov, ale bez bodu by jej mohol prešmyknúť medzi prsty. A to stále zostávala v boji o malý glóbus v slalome, kde jej na krk dýchala Liensbergerová a Shiffrinová.

Petra Vlhová
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Štart 1. kola slalomu však Vlhovej opäť raz nevyšiel ideálne. V úvode trate urobila chybu, stratila rovnováhu aj čas, a tak v cieli napokon za líderkou priebežného poradia Liensbergerovou zaostala až o 1,84 sekundy. Našťastie jej výkon stačil na šieste miesto, čo vyznievalo pozitívne pred druhým kolom slalomu, v ktorom musela Vlhová skončiť najhoršie na 15. priečke, aby zabodovala.

V celkovom poradí Svetového pohára nazbierala pred sobotným slalomom Vlhová 1 352 bodov, zatiaľ čo najväčšia konkurentka Lara Gutová-Behramiová 1 256 bodov. Vlhovej s náskokom 96 bodov stačí zabodovať, aby ju Gutová-Behramiová nemohla predbehnúť ani v prípade, ak by v nedeľu v obrovskom slalome vyhrala a Vlhová nezískala ani bod. Za víťazstvo v obrovskom slalome sa pripisuje 100 bodov.

Odporúčané
Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou 19. januára 2024, 17:30

V druhom kole slalomu si napokon s prehľadom postrážila umiestnenie, aj keď v priebežnom poradí neprenikla na líderskú pozíciu. Petra Vlhová je tak oficiálne svetovou lyžiarskou jednotkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia