Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2021, 7:38
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Princ Harry s Meghan rozhnevali Britov. Obvinenia z rasizmu a myšlienky na samovraždu sa verejnosti nepozdávajú

NEWS MEGHAN MARKLE PRINC HARRY VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Kontroverzný rozhovor Harryho a Meghan mal dopad na verejnú mienku.

Princ Harry si s manželkou Meghan pohneval verejnosť v Spojenom kráľovstve. Takto znejú závery nového prieskumu organizácie YouGov, ktorá zisťovala, ako sa zmenilo vnímanie kráľovského páru po interview s Oprah Winfrey, kde rozprávali o rasizme a diskriminácii v kráľovskej rodine, upozornili Hospodárske noviny.

Meghan dokonca priznala, že v jednej chvíli nemala túžbu žiť a rozmýšľala nad samovraždou, kam ju podľa jej slov priviedlo to, ako sa k nej kráľovská rodina správala. Syn Archie sa podľa Meghan a Harryho nestal princom, pretože sa niekto z členov rodiny obával, akú tmavú bude mať pokožku.

Meghan Markle a princ Harry pri rozhovore s Oprah.
Meghan Markle a princ Harry pri rozhovore s Oprah. Zdroj: Getty Images

Z prieskumu verejnej mienky však Harry s Meghan odchádzajú porazení. YouGov vyspovedalo 1 644 respondentov, spomedzi ktorých až 48 percent vyjadrilo negatívny postoj voči Harrymu. Naopak, pozitívne na známeho princa reagovalo len 45 percent. Vôbec prvýkrát pritom vyjadrilo viac ľudí negatívny názor ako pozitívny.

Domov
Zdieľať
Diskusia