Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2021, 18:05
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík

Vládna kríza nekončí. Lídri zrušili ohlásenú tlačovku, Sulík vyhlásil, že nepríde

POLITIKA RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Zdá sa, že kríza sa neurčitým odchodom Krajčího nekončí.

Kríza v koalícii sa dnes mala skončiť, no zdá sa, že sa tak nestalo. Po rokovaniach dnes lídri koalície plánovali spoločnú konferenciu. Mala sa začať o 17. tej hodine, nič však z nej dnes už nebude.

Môžete dať von, že neprídem, lebo nepovažujem jednania za ukončené,“ povedal minister hospodárstva novinárom Richard Sulík podľa TV JOJ.

Krátko na to Úrad vlády SR oficiálne oznámil, že sa tlačová beseda lídrov koaličných strán dnes už konať nebude. 

Dôvodom na Sulíkov postoj je zrejme to, že premiér Igor Matovič počas oznámenia demisie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího neočakávane povedal, že vo svojej funkcii zostane, kým na Slovensku nebude naplno prebiehať očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V.

Lídri koaličných strán dnes mali tiež predstaviť memorandum o neútočení, no premiér Igor Matovič pár hodín pred jeho predstavením na tlačovej konferencii otvorene a ostro útočil na politické strany koalície SaS aj Za ľudí.

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Vláda opäť nemá zhodu, rokovania budú pokračovať KOALIČNÁ KRÍZA: Vláda opäť nemá zhodu, rokovania budú pokračovať 11. marca 2021, 13:43
Domov
Zdieľať
Diskusia