Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2021, 10:45
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Monika Jankovská ide na slobodu

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Rozhodol o tom Najvyšší súd.

Moniku Jankovskú prepustil Najvyšší súd na slobodu, prepustili aj exsudcu Richarda Molnára, informuje TV Markíza.

Jankovskú prepustil z väzby už aj sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman. 

Jankovská sa pokúsila ešte v januári 2021 spáchať vo väzbe samovraždu predávkovaním sa liekmi.

Bývalej štátnej tajomníčke sa mala väzba oficiálne skončiť 11. marca, prokurátorka však naďalej videla dôvody, pre ktoré by nemala byť prepustená. Obvinená žiadala o prepustenie aj nedávno, keď ako dôvod uviedla svoju ochotu spolupracovať. V rámci výpovedí popísala niektoré skutky z káuz Búrka a Víchrica, sudca však jej žiadosť zamietol.

Bývalá štátna tajomníčka podrobne popísala len časť skutkov, v ktorých je obvinená a prízvukuje, že nebrala úplatky a nekonala v postavení verejného činiteľa.

Podľa informácií TV Markíza Moniku Jankovskú okamžite po prepustení zadrží NAKA kvôli kauze Fatima, v ktorej je rovnako obvinená. Viac sa dozvieš v tomto článku. 

Odporúčané
Jankovská si slobodu dlho neužila, kukláči ju opäť zadržali kvôli inej kauze Jankovská si slobodu dlho neužila, kukláči ju opäť zadržali kvôli inej kauze 4. marca 2021, 11:44
Domov
Zdieľať
Diskusia