Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2021, 11:44
Čas čítania 1:33
Viktor Kniš

Jankovská si slobodu dlho neužila, kukláči ju opäť zadržali kvôli inej kauze

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Podľa informácií médií Moniku Jankovskú okamžite po prepustení zadrží NAKA kvôli kauze Fatima, v ktorej je rovnako obvinená.

Aktualizované 12:50

Moniku Jankovskú zadržali policajti v súvislosti s kauzou Fatima, o väzbe bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd. 

Moniku Jankovskú dnes Najvyšší súd prepustil na slobodu v súvislosti s kauzou Búrka, slobodu si však dlho neužije. Podľa informácií TV Markíza už pred nemocnicou pre obvinených v Trenčíne čakajú kukláči. Zadržať by ju mali v súvislosti s kauzou Fatima. 

Obhajca obvinenej bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej Peter Erdős ešte krátko predpoludním nemal ani oficiálne informácie o tom, že jeho klientku Najvyšší súd SR prepustil na slobodu, ako prvá informovala o prepustení TV Markíza. 

Odporúčané
Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť 20. septembra 2020, 12:28

Čo je kauza Fatima? 

Ide o údajné násilné prebratie historickej budovy v centre Trenčína podnikateľovi Ondrejovi Janíčkovi skupinou okolo niekdajšieho mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho. Podľa obvinenia mu mala za 3-miliónový úplatok pomáhať Monika Jankovská. 

Dnes už o tom vypovedá aj korunný svedok Michal Vida, ktorý sa v minulosti pohyboval v okolí mafiánskej skupiny čongrádyovcov. Michal Vida v roku 2018 verejne na dnes už zmazanom videu opísal, ako mala Monika Jankovská, ešte ako sudkyňa, vziať úplatok 3 milióny korún za rozhodnutie, ktorým pôvodných majiteľov budovy držali takmer dva roky vo väzení. Video však z internetu zmizlo krátko na to. Podľa Vidu pre nátlak zo strany Moniky Jankovskej. 

Kočnerova Threema navyše odhalila, že v čase, keď sa vo verejnom priestore objavilo video obviňujúce Moniku Jankovskú, plánovala dvojka na ministerstve spravodlivosti diskreditáciu majiteľa Fatimy. 

 „Povie tri nacvičené vety. Janíček klame. Vydieral ma a donútil ma natočiť video. Neposlal som Markíze ani inde žiadne svoje vyjadrenie. Ospravedlňujem sa pani Jankovskej,"  písala cez aplikáciu Jankovská Kočnerovi.

Na začiatku augusta 2020 Michal Vida pre TV Markíza potvrdil, že ho Monika Jankovská po zverejnení videa ovplyvňovala v tom, ako má vypovedať.

Podnikateľ Ondrej Janíček stojí pred bývalým barom Fatima v piatok 11. septembra 2020 v Trenčíne. Na Okresnom súde v Trenčíne rozhoduje sudca o vzatí obvinených do väzby v kauze trenčianskeho baru Fatima.
Podnikateľ Ondrej Janíček stojí pred bývalým barom Fatima v piatok 11. septembra 2020 v Trenčíne. Na Okresnom súde v Trenčíne rozhoduje sudca o vzatí obvinených do väzby v kauze trenčianskeho baru Fatima. Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

V obvinení je priťažila aj komunikácia s Kočnerom

Monike Jankovskej podľa TV JOJ pri obvinení priťažila aj komunikácia cez aplikáciu Threema s Marianom Kočneorm. 6 júna 2018 si medzi sebou vymenili tieto správy:

Monika Jankovská: Potom musíme dať poradu s Padrem a vymeniť si info. A dohodnúť, čo ďalej.
Marian Kočner: Žiaden problém.
Monika Jankovská: Najlepšie na Marse???
Marian Kočner: Alebo vo Fatime.
Monika Jankovská: Tá bude do dvoch rokov moja!!!
Marian Kočner: Dúfam, že ma pozveš na otvorenie
Monika Jankovská: Jasné. Urobíme si foto aj so Zúbekom.

Odporúčané
Nedeľný komentár: Matoviča a Fica už od seba delí len milión na stole, ale máme nový názov pre plošné testovanie Nedeľný komentár: Matoviča a Fica už od seba delí len milión na stole, ale máme nový názov pre plošné testovanie 7. marca 2021, 17:51

Janíček v rozhovore pre Aktuality tvrdil, že ho ľudia blízki Rudolfovi Zúbekovi zastrašovali a  vyhrážali sa mu diskeditáciou. Údajne chceli spochybňovať jeho orientáciu aj duševný stav jeho syna. Ondrej Janíček zároveň tvrdí, že sa mu Rudolf Zúbek vyhrážal likvidáciou už aj v minulosti. 

Späť
Zdieľať
Diskusia