Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah vznikol v spolupráci s UNI MSR.
2. marca 2021, 17:33
Čas čítania 1:41
redakcia

Čoskoro sa uskutočnia Univerzitné majstrovstvá Slovenska v e-športoch. V hre sú výhry v hodnote 2 450 €

TECH
Uložiť Uložené

Si vysokoškolák a gamer? Aj ty môžeš reprezentovať tvoju univerzitu.

To, že univerzity medzi sebou súperia v rôznych športoch nie je žiadnou neznámou. Momentálne sa však na tento zoznam zaradia aj elektronické športy. Študenti univerzít si zmerajú sily na Univerzitných majstrovstvách SR v elektronických športoch. Hráči zabojujú nielen o prestíž majstrovského titulu, ale aj o finančné výhry v hodnote 2 450 €

UNI MSR, e-šport, gamer, gameri
Zdroj: UNI MSR

Vďaka spolupráci medzi Slovenskou asociáciou elektronických športov a Študentskou radou vysokých škôl vznikla v septembri minulého roku 12 členná komisia univerzitného e-športu SAEŠ, ktorá prevzala kompetencie udeľovania titulu univerzitného majstra. Po výberovom konaní organizátora sa v letnom semestri 2021 uskutočnia oficiálne Univerzitné majstrovstvá SR v elektronických športoch. O titul zabojujú študenti slovenských univerzít a vysokých škôl v hrách Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends a Hearthstone.  

Do tohto prestížneho turnaja sa okrem nasadených tímov z najväčších slovenských univerzít môžu zapojiť všetci vysokoškolskí študenti hrajúci za tú istú vysokú školu. Z otvorenej kvalifikácie 6.3. postúpia najlepšie tímy/hráči, ktorí sa pripoja k zvyšným tímom v boji o majstrovský titul. Otvorenú registráciu a viac informácií nájdeš na webe yzone.sk

UNI MSR, e-šport, gamer, gameri
Zdroj: UNI MSR

12 hráčov/tímov sa od 8.3. pustí do súbojov v univerzitnej lige. 10 týždňov vzájomných zápasov vyvrcholí v play-off súbojoch, z ktorých najlepší 4 postúpia do finálového víkendu. Súboj o majstrovský titul sa uskutočnia od 14. do 16. mája 2021 a ty budeš môcť byť pri tom vďaka komentovanému live vysielaniu na platforme twitch.tv. Viac informácií o podujatí nájdeš na registračnom webe a na sociálnej sieti Facebook - Slovenský univerzitný ešport

Hráči v lige zabojujú nielen o prestíž majstrovského titulu, ale aj o finančné výhry v hodnote 2 450 €. Navyše najlepší tím v turnaji Accenture League of Legends postúpi na európsky pohár EU UNI Masters a doplní tak našu reprezentáciu na tomto prestížnom podujatí. Víťaz sa pripojí k tímu ESTUBA, ktorý je nositeľom titulu Univerzitný majster v hre League of Legends za rok 2020. Spoločne tak zabojujú o prizepool 15 000€.

UNI MSR, e-šport, gamer, gameri
Zdroj: FIFA 21 / UNI MSR

Ligu oficiálne podporuje Slovenská asociácia elektronických športov a Študentská rada vysokých škôl. Táto dlhodobá spolupráca významne rozvíja úroveň slovenského univerzitného e-športu. 

Navyše, okrem prvej ligy vzniká aj nová Slovenská univerzitná ešportová liga, otvorená pre všetkých univerzitných hráčov. Druhá liga štartuje hneď po skončení otvorenej kvalifikácie. Najlepšie dva tímy/hráči SUEL postúpia po skončení sezóny automaticky do prvej ligy Univerzitných majstrovstiev SR v elektronických športoch. 

UNI MSR, e-šport, gamer, gameri
Zdroj: UNI MSR

Za vyslaním prvej oficiálnej reprezentácie na EU UNI Masters stojí agentúra Y-vents, ktorá svojou činnosťou rozvíja profesionálne herné prostredie na Slovensku a stojí napríklad za organizáciou herného festivalu Y-Games a Majstrovstvami SR v elektronických športoch. 

UNI MSR sa konajú pod záštitou Ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga. 

Domov
Zdieľať
Diskusia