Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2021, 14:34
Čas čítania 1:10
Lukáš Čelka

Ruská televízia sa snaží spochybniť Navaľného. Ako odpoveď na video o Putinovom sídle natočila jeho apartmán v Nemecku

NEWS ALEXEJ NAVAĽNYJ VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

V reportáži televízia zavádza.

Ruská štátna televízia Rossija 1 pripravila zavádzajúcu reportáž z ubytovania, v ktorom počas svojho pobytu v Nemecku žil Alexej Navaľnyj. Zrejme ide o reakciu na dokument o luxusnej rezidencii ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý nedávno na internete zverejnil Fond boja s korupciou Alexeja Navaľného, informoval o tom portál O médiách.

Reportáž uvádza, že Navaľnyj zaplatil za dvojmesačný pobyt v dome v nemeckom Freiburgu približne 30 000 eur. Vilou sprevádza diváka vyslaná ruská redaktorka, a vo videu sa tiež krátko ukázal aj „architekt vily pôvodom z poľského Gdansku“.

Majiteľ nemeckej vily už obvinil ruský televízny štáb z podvodu, keď si objekt prenajal pod cudzím menom na víkendový pobyt. Zažaloval ho aj za tajné nahrávanie, ktoré je v Nemecku zakázané. Podľa majiteľa vily televízia v reportáži klamala, keď uviedla, že Navaľného pobyt stál 30-tisíc eur. Tvrdí, že Navaľnyj nezaplatil z tejto sumy ani polovicu.

Reportážou sa snažila ruská televízia Navaľného zosmiešniť a spochybniť. „Ako povedal sám Navaľnyj, je ťažké pochopiť, na čo človek potrebuje päť spální, ale každý máme svoje vrtochy. Problém je v tom, za čie peniaze si oficiálne nezamestnaný bloger tieto dve poschodia prenajal a kto mu zaplatil výrobu pseudodokumentárneho filmu," povedala ruská redaktorka v závere reportáže.

Odporúčané
Šperk za 24 miliónov implantovaný v strede čela Lil Uziho robí problémy. Najprv začal krvácať, teraz diamant skoro odpadol Šperk za 24 miliónov implantovaný v strede čela Lil Uziho robí problémy. Najprv začal krvácať, teraz diamant skoro odpadol 10. februára 2021, 11:35

Počas pasáže v štúdiu sa novinár Dmitrij Kiseljov vyjadril, že video Navaľného Fondu boja s korupciou, ktoré detailne popisovalo Putinov palác, financovala západná tajná služba. „Cieľom bolo poškodiť priamo prezidenta Putina ako lídra krajiny a v dôsledku tiež samotné Rusko," tvrdí Kiseljov.

Navaľného video sa stalo v Rusku virálnym

Video, v ktorom Navaľnyj podrobne opisuje Putinovu rezidenciu, videlo podľa prieskumu nezávislého centra Levada 26 % dospelých Rusov, zatiaľ čo 31 % o ňom nikdy nepočulo. 17 % divákov po jeho zhliadnutí uviedlo, že ich mienka o Putinovi sa zmenila k horšiemu, 77 % naopak tvrdilo, že ich názor na Putina sa nezmenil. Na YouTube má video viac než 110 miliónov zhliadnutí.

Domov
Zdieľať
Diskusia