Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2021, 18:28
Čas čítania 2:34
Dominik Vetrák

Tieto 3 hry musí vyskúšať každý fanúšik dospelých príbehov a logickej zábavy

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Odporúčame 3 skvelo hodnotené a hráčmi milované hry za pár eur.

Je stred týždňa, čo znamená návrat našej pravidelnej rubriky Tipy na hry, v ktorej ti odporúčame menej známe a častokrát nezávislé (indie tituly). Väčšinou sa dajú kúpiť za lacný peniaz, pričom ponúkajú množstvo kvalitnej zábavy. 

Za názvom hry nájdeš platformy, pre ktoré hry vyšli a taktiež súhrnné hodnotenie recenzií na Metacritic (MC). Ak nie je uvedené inak, tak všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol – PS5 a Xbox Series X/S. 

Odporúčané
10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov, ktoré si užiješ z pohodlia gauča 10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov, ktoré si užiješ z pohodlia gauča 28. januára 2021, 9:30

1. Haven – PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch (MC: 77/100)

The Game Bakers vydali pred 4 rokmi skvelé Furi. Išlo o hru, v ktorej si bojoval výhradne s bossmi. Žiadni menší a ľahší nepriatelia. Čakalo ťa viacero unikátnych súbojov s ťažkými nepriateľmi. Všetci hru nesmierne ocenili, no tvorcovia sa rozhodli pustiť sa do niečoho úplne odlišného.

Haven je príbehová hra. Hovorí o zamilovanej dvojici, ktorá sa rozhodla utiecť z domovskej planéty. Zákony im tam totiž prikazovali dať sa dokopy s tým človekom, ktorého istý algoritmus vyhlási ako za najvhodnejšieho. Yu a Kay sa však milujú príliš silno na to, aby na seba zabudli. Utečú na malej vesmírnej lodi a spravia si nový domov na vzdialenej planéte. 

Tip na hry: Haven, Firewatch a Unravel
Zdroj: Game Bakers

Tú však pohlcuje akási negatívna hmota, ktorá robí zo všetkých živočíchov agresívne stvorenia. Yu a Kay ich oslobodzujú v súbojoch ťahovým štýlom. Hráč si vyberie štýl útoku každého z dvojice a následne bytosť oslobodí. Okrem toho musí aj očistiť jednotlivé časti planéty tak, že sa ponad ne bude vznášať. Ich technológia im umožňuje takýchto rýchly pohyb.

Gameplay možno po čase začne byť stereotypný, no nás bavil a hlavne sme si užívali konverzácie dvojice. Hra sa nebojí zobrazenia dospelého vzťahu so sexom, poznámkami nadržaných mladíkov a všetkého, čo k tomu patrí.

Scenár dokáže pobaviť, ale aj chytiť za srdce. Ide o vynikajúci romantický príbeh v sci-fi svete s hádankami, súbojmi a skvelým soundtrackom (intro je geniálne) Hru odporúčame hrať vo dvojici so svojím partnerom.

PS: Hra je súčasťou Game Pass, takže ak si predplatiteľom, zahráš si ju „zadarmo“.

Unravel – PC, Xbox One, PS4 (MC: 82/100)

V Unravel ovládneš postavu z klbka nite, ktoré tvarom pripomína človeka. Znázorňuje lásku a spojenie medzi ľuďmi. V hĺbke skrýva emotívny a ľudský príbeh, no v prvom rade sa s Unravel kráľovsky zabavíš. Ide o 2D side scrolling platformovku, takže sa pohybuješ hore, dole, doľava a doprava.

Domov
Zdieľať
Diskusia