Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021 o 17:21
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik

Pandemická komisia schválila sprísnenie covid automatu. Študenti týchto ročníkov by sa mali vrátiť do škôl

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Rodičia študentov, ktorí sa budú môcť vrátiť do škôl, musia byť negatívne testovaní na koronavírus.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) dnes po zasadnutí Pandemickej komisie informoval, že situácia sa aj napriek platnému lockdownu nezlepšuje a stav hospitalizovaných naďalej rastie.

Pandemická komisia schválila sprísnenie covid automatu. Počet hospitalizovaných musí klesnúť na 3 000 osôb, aby sa prešlo z čiernej do bordovej, teda miernejšej zóny. „Priemerný počet pozitívne testovaných osôb na území Slovenska a reprodukčné číslo sa sprísnili o 20 percent,“ informoval Krajčí.

Odporúčané
Minister Gröhling: Chceme, aby sa niektorí žiaci vrátili v pondelok do škôl, zmeníme Covid automat Minister Gröhling: Chceme, aby sa niektorí žiaci vrátili v pondelok do škôl, zmeníme Covid automat 2. februára 2021 o 16:05

Za sprísnených opatrení konzílium vláde navrhlo, aby sa študenti prvého stupňa základných škôl a deti materských škôl mohli vrátiť naspäť do lavíc s tým, že ich rodičia musia byť negatívne testovaní na koronavírus. 

Taktiež konzílium navrhuje, aby sa s podmienkou pretestovania vrátili do škôl aj študenti záverečných ročníkov stredných škôl a odborných učilíšť

Hlavný hygienik Ján Mikas tiež v kontexte zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie na Slovensku dodal, že sa snažia zistiť, aké zastúpenie má na Slovensku britský variant koronavírusu s označením B117, ktorý je až o 70 % infekčnejší.

Marek Krajčí.
Marek Krajčí. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia