Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. februára 2021, 8:42
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš

Kotleba si skúsil obesenie v Lučanského cele: Vydržal som 15 sekúnd bez problémov

NEWS MÁRIA KOLÍKOVÁ MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Komisia ministerstva spravodlivosti v utorok navštívila prešovskú väznicu, kde bývalý policajný prezident Milan Lučanský spáchal 29. decembra 2020 samovraždu.

Členovia komisie na vyšetrovanie okolností samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského strávili v utorok viac než 8 hodín v prešovskej väznici. 

Odpovede personálu vniesli väčšie svetlo do okolností, niektoré si odporovali

Absolvovali rozhovory so zamestnancami a pozreli si priestory, v ktorých sa Lučanský pohyboval.


Podľa členky komisie Denisy Sakovej  im personál zbavený mlčanlivosti odpovedal na viaceré otázky. „Odpovede vniesli väčšie svetlo do niektorých okolností. Naopak, niektoré si trochu odporovali, a preto sme si vyžiadali ešte od pána riaditeľa ústavu ďalšie veci, ktoré chceme mať ako podklad. Dohodli sme sa, že si ich najprv naštudujeme v Bratislave a následne sa rozhodne, či opätovne prídeme do Prešova do väznice a budeme sa ďalej pýtať," povedala.

Milan Laurenčík zo SaS na všetky svoje otázky odpovede dostal. „Nie som odborník na procesy, ktoré tu môžu byť a ktoré sa tu vykonávajú. Takže si zistím na iných miestach, či to takto mohlo byť, ako mi odpovedali,“ poznamenal.

Podľa Juraja Krúpu z OĽaNO im vo väznici "unisono" odpovedali na ich otázky: „Vytvorili nám ucelenejší obraz o incidentoch, ktoré sa udiali 9. alebo 29. decembra. Čo sa dialo predtým, aj potom. V podstate všetky odpovede dávali zmysel a zhodovali sa s materiálmi, ktoré máme.“

Odporúčané
Vysvetľujeme rozpory v dokumentoch o smrti Milana Lučanského: Nekompletný kamerový záznam a striedanie ciel Vysvetľujeme rozpory v dokumentoch o smrti Milana Lučanského: Nekompletný kamerový záznam a striedanie ciel 6. januára 2021, 11:18

Kotleba sa v cele zavesil na bundu

Marian Kotleba si myslí, že príslušníci ZVJS postupovali po pokuse o samovraždu najlepšie, ako vedeli. „Dnes sa definitívne potvrdilo to, že prvý incident nemohol byť ani len teoreticky pokusom o samovraždu. Zároveň všetci, s ktorými sme dnes boli v kontakte, úplne jasne vylúčili nejaké samovražedné tendencie generála Lučanského, aj vo vzťahu k druhému incidentu. Nehovorím, že vylučujeme to, čo sa stalo teraz definitívne, ale že to jednoducho v tých výsluchoch vylúčili,“ uzavrel.

Na Facebooku ešte predtým uviedol, že keď bol v Lučanského cele, spravil si vlastnú rekonštrukciu prípadu. 

„V rámci pokusu o rekonštrukciu situácie som sa pod dohľadom členov komisie a príslušníkov ZVJS pokúsil upevniť väzenskú teplákovú bundu na posteľ tak, ako ju našli príslušníci ZVJS, a následne sa na ňu "zavesiť". Vydržal som tak možno 15 sekúnd v podstate bez problémov, trochu ma bolel krk,“ uviedol Kotleba bez záveru, čo týmto pokusom sledoval. 

Domov
Zdieľať
Diskusia