Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 14:42
Čas čítania 1:35
Dominik Vetrák

Nintendo predalo už 80 miliónov konzol Switch. Pravdepodobne prekoná PS2 a stane sa najpredávanejšou hernou konzolou histórie.

TECH NINTENDO SWITCH
Uložiť Uložené

Nintendo ponúka absolútne šialené čísla k predajom svojej konzoly a hier.

Nintendo Switch sa stáva úspešnejšou konzolou s každým rokom. Ten minulý bol síce menším sklamaním, keď vydávali najmä hry z predošlých z Nintendo Wii U, no veľké exkluzívne hry si údajne šetrí na tento rok, kedy má vyjsť vylepšená verzia konzoly Switch (niečo ako PS4 Pro). 

Odporúčané
Komentár: Xbox sa stáva rovnocenným súperom PlayStationu. Prečo by si popri PS5 mal vlastniť aj Xbox Series X/S? Komentár: Xbox sa stáva rovnocenným súperom PlayStationu. Prečo by si popri PS5 mal vlastniť aj Xbox Series X/S? 29. januára 2021, 16:38

Zdá sa však, že Nintendo ani nepotrebuje vydávať veľa veľkých hier. Celosvetovo zaznamenáva rekordy zakaždým, keď sa pochváli kvartálnymi výsledkami. Tie posledné odhaľujú, že Nintendo už predalo 79,87 milióna konzol Nintendo Switch. Originálneho Switch predali 66,34 milióna kusov, zatiaľ čo menšej verzie Lite predali 13,52 milióna kusov.

V porovnaní s veľmi úspešnou konzolou PS4, tak má Nintendo Switch za rovnaký čas predaných o 12 miliónov konzol viac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia