Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 8:30
Čas čítania 1:10
Martin Mičuda

Nový Hyundai Tucson spoznávame už aj v športovo pôsobiacom vyhotovení N Line

Nový Hyundai Tucson spoznávame už aj v športovo pôsobiacom vyhotovení N Line
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/gallery/model-news/hyundai-motor-reveals-sporty-n-line-trim-of-all-new-tucson/0/images/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH HYUNDAI
Uložiť Uložené

Kórejský výrobca rozširuje portfólio N Line modelov o ďalší počin.

Nová generácia obľúbeného SUV Tucson vyvolala krátko po príchode na scénu veľký rozruch, za čo môže najmä vskutku netypický dizajn. V týchto týždňoch sa prvé exempláre dostávajú už aj u nás do rúk prvým zákazníkom, Hyundai ale nezaháľa a predstavuje nový variant. Reč je o športovo orientovanom vyhotovení N Line, ktorý už i tak svojský až futuristický exteriér ešte viac priostruje. 

Špecifickú čiernu masku dopĺňa agresívnejšie strihnutý predný nárazník s ostrejšími hranami a väčšími otvormi na prívod vzduchu. Zadný nárazník dostal dvojitú koncovku výfuku a opticky viac naznačený difúzor. Blatníky sú pre zmenu lakované vo farbe karosérie, zatiaľ čo jednotlivé prvky karosérie (strecha Phantom Black, spätné zrkadlá či lišty okien) dostali čierny lak. Do ponuky sa začlenili nové dizajny kolies, najväčšie z nich majú až 19". Poznávacím znakom N Line bude následne špecifický sivý lak Shadow Gray.

Hyundai, Tucson N-Line,
Zdroj: https://www.hyundai.news/eu/gallery/model-news/hyundai-motor-reveals-sporty-n-line-trim-of-all-new-tucson/0/images/

Decentné estetické zmeny neobchádzajú ani interiér, kam sa nasťahovali sedadlá s výraznejším bočným vedením a červeným prešívaním. Vskutku zvláštny volant dostal červené prešívanie tiež, nechýba pritom ani plaketa v spodnej časti venca. Optické zmeny následne uzatvárajú početnejšie zastúpená čierna povrchová úprava a pár červených detailov. 

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Po technickej stránke sa automobilka zamerala najmä na úpravu nových adaptívnych tlmičov, ktoré majú v novej generácii premiéru. Technológia ECS (Electronically Controlled Suspension) tak má v prípade verzie N Line v štandardnom režime zaručiť pohodlnosť z bežných vyhotovení, naopak, v športovom nastavení zabezpečí väčšiu stabilitu a ostrejšie naladenie. Zmenou režimov dôjde i k úprave spätnej väzby na riadenie či pedále. 

Ako sa predpokladalo, N Line neprinesie žiadnu zmenu pod kapotou. Inými slovami, N Line bude k dispozícii ako 1.6 T-GDi (110 kW / 150 koní) 1.6 T-GDi 48V (132 kW / 180 koní), 1.6 T-GDI Hybrid (170 kW / 230 koní) alebo 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (195 kW / 265 koní). Naftovú ponuku zastreší 1.6 CRDi 48V (100 kW / 136 koní). Tucson N Line sa na trh dostane už túto jar, plug-in hybrid sa však v portfóliu ocitne až cez leto.

Hyundai, Tucson N-Line,Hyundai, Tucson N-Line,Hyundai, Tucson N-Line,Hyundai, Tucson N-Line,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia