Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2021, 20:07
Čas čítania 0:55
Tímea Krauszová

Lekára Viliama Dobiáša už zaočkovali: Dajte sa očkovať, aby sme mohli zase chodiť do spoločnosti, odkázal

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Vyzval ľudí, aby sa vakcíny nebáli.

Viliam Dobiáš dostal vakcínu proti koronavírusu vo veku 70 rokov. V zdravotníctve pracuje už 46 rokov, je lekár a záchranár. „Stále robím na záchranke a učím. Práca ma baví, mám vzácnu rodinu a chcem byť zdravý,“ povedal. O jeho odkaze pre ľudí napísalo na Facebooku Ministerstvo zdravotníctva.

Rúška chránia trochu, vakcína takmer dokonalo

Dobiáš patrí do ohrozenej skupiny nielen pre svoj vek či zamestnanie. Je onkologickým pacientom, napriek tomu naďalej aktívne pomáha ľuďom. Má ich podľa jeho slov rád a chce, aby to vedeli a nemuseli sa ho báť. Ľudí vyzval, aby sa tiež dali očkovať.

„Chcem chrániť seba a všetkých okolo seba, pretože rúška trochu chránia, ale až vakcinácia chráni takmer dokonale. Takže pozývam vás všetkých, dajte sa zaočkovať, aby sme zase mohli chodiť do spoločnosti, na koncerty, do divadla, na kongresy, do zahraničia.“

O očkovaní na Facebook žartovne napísal: „Od dnes má moja ľavá hemisféra rovnaké číslo ako môj mobil.“

„Očkovacie centrá budú v môcť zaočkovať oveľa viac ľudí než koľko bude očkovacích dávok,“ reagoval dnes Krajčí na otázku, či by nebolo lepšie sústrediť sa viac na vakcíny než na testovanie. Od Pfizeru očakávame 200-tisíc dávok, ďalších 12-tisíc príde od Moderny (pričom Slovensko má nakontrahovaných podľa slov ministra milión dávok). Vakcínu dnes odporučila Európska lieková agentúra na podmienečnú registráciu.

Čaká sa však na schválenie vakcíny AstraZeneca, ktorú ešte Európska lieková agentúra neodobrila. Podľa Krajčího problém nie je s kapacitou očkovacích centier, ale s nedostatkom vakcín.

Odporúčané
Vláda od 11. januára sprísňuje zákaz vychádzania v Nitre: Do školy, práce či prírody môžeš ísť len s negatívnym testom Vláda od 11. januára sprísňuje zákaz vychádzania v Nitre: Do školy, práce či prírody môžeš ísť len s negatívnym testom 6. januára 2021, 15:44
Domov
Zdieľať
Diskusia