Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2021, 15:44
Čas čítania 3:47
Tímea Krauszová

Vláda od 11. januára sprísňuje zákaz vychádzania v Nitre: Do školy, práce či prírody môžeš ísť len s negatívnym testom

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii minister zdravotníctva Marek Krajčí.

„Vláda sa rozhodla, že v územnom obvode nitrianskeho okresu od 11. januára od 5. hodiny rána zavedie sprísnenie zákazu vychádzania, ktorý momentálne platí na území Slovenskej republiky. Bude sa vzťahovať na cestu do zamestnania, na cestu do prírody a sprevádzania dieťaťa. Výnimku budú mať osoby, ktoré budú mať pri sebe potvrdenie o negatívnom PCR alebo antigénovom teste.“ Oznámil to minister zdravotníctva Marek Krajčí na tlačovej konferencii po dnešnom mimoriadnom zasadnutí vlády, kde vláda preberala krízovú situáciu v Nitre.

Na tlačovke boli okrem Krajčího aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling a primátor Nitry Marek Hattas.

Sprísnenie zákazu vychádzania v Nitre

Vláda ďalej odporučila samospráve okresu Nitra, aby celoplošne pretestovala všetkých obyvateľov v troch kolách testovania. Tieto by sa mali konať tri po sebe idúce víkendy.

Ľudia pri sebe musia mať negatívny test vždy, aj v prípade, že idú do prírody či do práce pre ľudí, ktorí nemôžu mať homeoffice. Pri vstupe do nitrianskeho okresu ako aj na jeho území bude polícia realizovať námatkové kontroly. Výnimku na pobyt v prírode majú aj deti do 10 rokov (neplatí to na školskú dochádzku či iné aktivity).

Odporúčané
Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) 9. júla 2022, 14:30

Do potravín, drogérie či lekárne môže naďalej ísť hocikto, no do práce či do prírody bez testov ísť nemôžu. Negatívny test potrebuješ aj v prípade, že okresom Nitra len prechádzaš, prinášaš nákup svojim blízkym v okrese alebo tam ideš pracovne, no žiješ inde.

Domov
Zdieľať
Diskusia