Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Samsung. 
17. decembra 2020, 16:05
Čas čítania 2:39
Sponzorovaný obsah

Aj ty si kedysi pretáčal kazety? Takto sme si užívali hudbu v minulosti

TECH HUDBA SAMSUNG
Uložiť Uložené

Od walkmanu až po streamovacie platformy. Pre niekoho sci-fi, pre iných nostalgické spomienky.

Nahrávanie pesničiek na magnetofónovú kazetu z hitparády v rádiu, požičiavanie si kaziet, púšťanie hudby z walkmanu... Nie, neocitol si sa vo filme Strážcovia Galaxie, aj keď mnohým sa to môže zdať ako úryvok zo sci-fi filmu. Pre nejedného z nás sú to nostalgické spomienky na nedávnu minulosť. 

Aké to bolo a kam sme sa odvtedy, vďaka moderných technológiám, posunuli, sme sa pozreli s obľúbenou značkou Samsung. Tá nám robí roky spoločnosť, spríjemňuje chvíle oddychu a skvalitňuje hudobný zážitok prostredníctvom najnovších produktov. Na mnohé z nich, navyše, prináša ešte pred Vianocami, zľavovú ponuku v rámci obľúbenej akcie – Samsung víkend.

hudba, hduba kedysi, kazety, walkman, prehrávač
Zdroj: AdobeStock

Zážitok z hudby z čias minulých

Mnohí z nás ho mali doma na poličke – malý kazetový prehrávač, vďaka ktorému sa k nám dostávala domáca aj svetová hudba. Prvýkrát sa dostal do ponuky obchodov v roku 1979, v Československu až v roku 1989. Dnes sa to zdá až neuveriteľné, keďže sú v súčasnosti hudobné možnosti takmer neobmedzené.

Stačí zapnúť mobilné dáta, pripojiť sa na wifi a v sekunde počúvaš hudbu z celého sveta prostredníctvom streamovacích kanálov, alebo hudobného prehrávača v smartfóne. A to všetko vďaka vynálezcovi Thomasovi Alva Edisonovi, ktorý kedysi dokázal oddeliť hudbu so svojím fonografom. Po ňom nasledovali gramofóny, neskôr rádiá. Hudba sa dostala masovo do bežných domácností. Následne prišiel walkman, ktorý ponúkol niečo dovtedy nevídané - možnosť kráčať ulicou či mestom a počúvať pritom svojho obľúbeného interpreta.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: AdobeStock

Neskôr ho nahradil CD prehrávač, potom MP3 prehrávač a napokon spomínaný smartfón, ktorý dnes, bez problémov, plní aj túto funkciu. V súčasnosti sme svedkami veľkého prerodu hudobného priemyslu, keďže fyzické nosiče sú nahradené novými možnosťami počúvania hudby. Donedávna obľúbené sťahovanie skladieb sa stáva minulosťou a nahrádzajú ho streamovacie služby.

hudba, hduba kedysi, kazety, walkman, prehrávač
Zdroj: AdobeStock

Pre milovníkov kvalitného zvuku a technológií

Pre všetkých milovníkov kvalitného zvuku a technológií  ponúka značka Samsung ideálnu kombináciu v podobe smartfónu Samsung Galaxy S20 FE a bezdrôtových slúchadiel Samsung Galaxy Buds Live. Vychutnáš si tak obľúbené hudobné videá alebo svoj mix skladieb v dokonalej vizuálnej a zvukovej kvalite.

Galaxy S20 FE  v sebe spája rôznorodé inovácie smartfónu S20, aby si mohol robiť presne to, čo ťa baví. Prináša pohľad špičkovej úrovne s 6,5" FHD Infinity-O displejom. Takmer neviditeľný rámik, ploché hrany a maličký otvor na objektív zaručia, že ťa pri sledovaní videí nebude nič vyrušovať. Super AMOLED displej je navyše skutočne rýchly a disponuje obnovovacou frekvenciou 120 Hz pre super hladké zobrazenie.

Slúchadlá Samsung Galaxy Buds Live zase ponúkajú hlboký a bohatý zvuk s výkonným zosilnením basov a prinášajú aj prvé aktívne potlačenie hluku na Galaxy Buds, zároveň vydržia až 21 hodín s nabíjacím puzdrom.

Galaxa Buds Live
Galaxa Buds Live Zdroj: Samsung

Nie je sa preto čo čudovať, že väčšina z nás uprednostňuje a vyhľadáva ponuku moderných technológií. Ak sa v tebe snúbi túžba po modernom, no i štipka nostalgie, nevadí. Stále sú tu možnosti ako kombinovať počúvanie hudby aj s predošlými nosičmi. Napríklad vďaka HiFi veži, alebo prostredníctvom súčasných fyzických prehrávačov, ktoré už v sebe ale zväčša nesú aj USB port na digitalizáciu skladieb.

Zároveň sa zdá, že ručné pretáčanie kazety pomocou ceruzky či odstraňovanie navinutej pásky z prehrávača chýba viacerým. Na magnetofónovej páske vyšiel aj album Taylor Swift s názvom 1989, ktorým sa speváčka vracia do roku svojho narodenia. Taktiež vydavateľstvo Virgin Records uviedlo v roku 2015 návrat audiokaziet a dodnes  je táto forma  obľúbená i pre mnohé rockovejšie kapely, žánrovo prevažne pre indie rock.

Súťaž so Sajfom o bezdrôtové slúchadlá Samsung Galaxy Buds Live

Obľúbená značka ponúkajúca moderné technológie rôzneho zamerania teraz pripravila pre všetkých fanúšikov kvalitného zvuku súťaž v spolupráci so známym moderátorom a influencerom Sajfom. Originálna súťaž s nádychom retra beží priamo na jeho sociálnych sieťach. Navštív jeho Instagram a zapoj sa do súťaže prostredníctvom komentára pod videom. Súťažná otázka je pritom jednoduchá, vianočná a neexistuje na ňu zlá odpoveď. Je v znení: „Aká je vaša najobľúbenejšia vianočná pesnička a s kým by ste si ju pri stromčeku najradšej zaspievali?“ Výhra je lákavá – sú ňou spomínané bezdrôtové slúchadlá Samsung Galaxy Buds Live.

samsung, mobil telefón, smartfón

Ak sa na teba šťastie v súťaži neusmeje, nezúfaj, ešte tento víkend môžeš využiť špeciálny Samsung víkend, počas ktorého kúpiš vybrané mobilné produkty za zvýhodnené ceny. Akcia beží v internetovom obchode www.samsung.sk alebo v značkových predajniach Samsung. Seba alebo svojich blízkych môžeš zároveň potešiť ďalšími z Galaxy produktov, medzi ktorými sú napríklad  smartfón Galaxy S20 FE, tablet Galaxy Tab S7, slúchadlá Buds Live či smart hodinky Galaxy Watch3.

Domov
Zdieľať
Diskusia