Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 17:33
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Putinov synovec bude v Rusku bojovať proti korupcii. Predtým bol v tajnej službe FSB, ktorej kedysi šéfoval samotný prezident

NEWS KORUPCIA RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Synovec ruského prezidenta chce ozdraviť politický systém v Rusku.

Boj proti korupcii dostane v Rusku nový rozmer. Založenie politickej strany s príznačným názvom „Rusko bez korupcie“ totiž ohlásil Roman Putin, ktorý je nielenže menovcom súčasného prezidenta, ale aj jeho synovcom. Roman Putin by mal byť podľa tamojších médií synom prezidentovho bratranca Igora Putina, informuje Denník N.

Svoju politickú kariéru začal Roman Putin už pred pár mesiacmi, keď vstúpil do politickej strany Ľud proti korupcii. V tejto strane však neuspel, pretože aj keď išlo o sedem rokov staré hnutie a Putin sa vypracoval na jej lídra, ruské ministerstvo spravodlivosti požiadalo o jej zrušenie, čomu Najvyšší súd Ruska vyhovel 16. novembra.

Putinov synovec bude v Rusku bojovať proti korupcii. Predtým bol v tajnej službe FSB, ktorej kedysi šéfoval samotný prezident
Zdroj: TASR/AP

Napriek tomu sa politických ambícií nevzdal a so spolupracovníkmi teraz založili práve stranu „Rusko bez korupcie“. Už v predchádzajúcom hnutí avizoval, že sa v Ruskej federácii bude snažiť systematicky odstraňovať korupciu, pretože na ňu vymysleli účinné metódy, ktoré treba už len zrealizovať a aplikovať.

Odporúčané
Zúfalý youtuber Jake Paul ponúka Conorovi McGregorovi 50 miliónov, keď sa s ním pobije. Vo videu ho hrubo dourážal Zúfalý youtuber Jake Paul ponúka Conorovi McGregorovi 50 miliónov, keď sa s ním pobije. Vo videu ho hrubo dourážal 15. decembra 2020, 16:09

Ako cieľ si zvolili vstup do parlamentu, čo nepochybne nebude jednoduché. Otázniky však vyvoláva minulosť Romana Putina, ktorý musí okrem svojho rodinného prepojenia na prezidenta vysvetľovať aj svoje predchádzajúce pôsobenie v ruskej tajnej službe FSB.

Aj keď nevedno, aké úlohy pre tajnú službu vykonával, nakoniec z nej odišiel, pričom samotnej FSB pred rokmi šéfoval priamo Vladimir Putin. Dodnes mu jej šéf ako prezidentovi priamo zodpovedá.

Domov
Zdieľať
Diskusia