Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
14. decembra 2020, 11:17
Čas čítania 0:54

Aktualizované: „Záhadný monolit“ sa objavil už aj na Slovensku. Okrem trojmetrového v Senci pribudol ďalší v Ružomberku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Táto slovenská low-cost verzia „záhadného monolitu“ meria 3 metre a doposiaľ nie je známe, kto ju tam priniesol a ako je možné, že si jeho zrod na tak frekventovanom mieste nik nevšimol.

Aktualizácia 13:38 – Obyvatelia Ružomberka hlásia, že počas dnešného dňa sa „záhadný monolit“ objavil aj u nich. Nachádza sa v centre mesta pri malom Tescu na štvorcovom podstavci z umelej trávy. Má výšku približne 3 metre, podobne ako kovová konštrukcia v Senci.

Monolit
Zdroj: Čitateľka Tatiana
monolit Ružomberok
Zdroj: Refresher

V posledných týždňoch sa na sociálnych sieťach šíria fotografie záhadných kovových monolitov, ktoré sa objavujú na rôznych miestach po celom svete. Celý ošiaľ sa začal v púšti v americkom štáte Utah, kde sa objavil ten prvý. Spočiatku nikto netušil, ako sa tam konštrukcia dostala, ani ako dlho tam je.

Spravodajský portál Insider neskôr informoval, že kovový stĺp sa na mieste objavil už niekedy medzi augustom 2015 a októbrom 2016. Medzitým sa však záhadný monolit objavil už aj v iných amerických štátoch, no tiež aj v Rumunsku, Taliansku, Nemecku či Francúzsku a pred pár dňami dokonca už aj v susednej Českej republike.

29. novembra 2020, 17:27 Čas čítania 1:05 Záhadný kovový monolit, ktorý našli uprostred púšte, niekto potajomky odstránil. Nikto nevie, ako sa tam dostal, ani ako zmizol Záhadný kovový monolit, ktorý našli uprostred púšte, niekto potajomky odstránil. Nikto nevie, ako sa tam dostal, ani ako zmizol

Bola len otázka času, kedy sa ukáže aj na území Slovenska. Dnes ho objavili pri nákupnom centre v Senci. Minimálne tak to opisuje facebooková stránka Záhadný monolit, ktorá zverejnila aj dve snímky. Tie majú prítomnosť kovovej štruktúry na Slovensku dokazovať.

Tento záhadný objekt však oproti tým, ktoré sa objavili v ostatných svetových krajinách, vyzerá pomerne nízkonákladovo, neobrúsene a dokonca má veľmi viditeľné kostrbaté zvary na spodnej časti konštrukcie. Táto slovenská low-cost verzia „záhadného monolitu“ meria 3 metre a doposiaľ nie je známe, kto ju tam priniesol a ako je možné, že si jeho zrod na tak frekventovanom mieste nik nevšimol.

Domov
Zdieľať
Diskusia