Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2020, 20:08
Čas čítania 5:10
Vladimíra Púpavová

Korbačka je opäť na nákupoch. Získal podiely v rakúskej firme, ktorá má budovy aj v Bratislave

Korbačka je opäť na nákupoch. Získal podiely v rakúskej firme, ktorá má budovy aj v Bratislave
Zdroj: TASR
REFRESHER INVESTOVANIE NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

Slovenský milionár Peter Korbačka získal významný podiel v rakúskom realitnom gigantovi S Immo AG, ktorý má hodnotu nehnuteľností 2,4 miliardy eur. Je to jeho ďalšie posilnenie na európskom trhu.

Spoločnosť Evax Holding, vlastnená eseročkou Eurovea Services, kúpila 3 836 988 kusov akcií S Immo AG, ktoré zodpovedajú podielu 5,21 percenta, od spoločnosti Etamin GmbH & Co KG. Transakcia sa uskutočnila 12. novembra 2020. Evax Holding GmbH sa tak stal tretím najväčším akcionárom v S Immo AG. Informoval o tom komunikačný tím slovenského podnikateľa. 

Odporúčané
Jeden z najbohatších Slovákov skončil v putách. Sláva a pád Jaroslava Haščáka Jeden z najbohatších Slovákov skončil v putách. Sláva a pád Jaroslava Haščáka 1. decembra 2020, 21:29


S Immo AG je realitná developerská a investičná spoločnosť so sídlom vo Viedni, zapísaná na Viedenskej burze. Investuje výhradne v rámci Európskej únie, pričom sa zameriava na hlavné a veľké mestá Rakúska, Nemecka a krajín strednej a východnej Európy. Pobočky má popri Rakúsku a Nemecku aj v Maďarsku, Rumunsku a Chorvátsku, nehnuteľnosti vlastní tiež v Česku a na Slovensku.

Portfólio firmy S Immo tvorí 352 nehnuteľností s hodnotou 2,4 miliardy eur. Komerčné nehnuteľnosti – kancelárie, nákupné centrá a hotely – tvoria 70 percent portfólia, zvyšok predstavujú rezidenčné projekty.

Projekt Quartier Belvedere Central.
Projekt Quartier Belvedere Central. Zdroj: QBC


Na Slovensku vlastní S Immo AG napríklad bratislavské kancelárske budovy Galvaniho Business Center I, II a IV, podiel v Einsteinova Business Center alebo Austria Trend Hotel Bratislava.

K najvýznamnejším aktuálne realizovaným projektom patrí administratívny komplex Quartier Belvedere Central vo Viedni a polyfunkčný projekt Schiller v Budapešti.

Zamieril na Bermudy, Londýn aj Španielsko

Realitný magnát Peter Korbačka.
Realitný magnát Peter Korbačka. Zdroj: TASR


Peter Korbačka patrí k najúspešnejším biznisovým stratégom na Slovensku. To, že príde ochladenie ekonomiky zrejme predpokladal už začiatkom roku 2019, kedy naznačil, že sa plánuje na čas orientovať na stabilnejšie realitné trhy. Svedčia o tom aj jeho ostatné zahraničné nákupy.

Odporúčané
Pri Dunaji vyrástla najvyššia rezidenčná budova na Slovensku. Miesto, na ktorom stojí, má neslávnu minulosť Pri Dunaji vyrástla najvyššia rezidenčná budova na Slovensku. Miesto, na ktorom stojí, má neslávnu minulosť 25. novembra 2020, 14:17


V marci tohto roka kúpil podiel vo firme, ktorá vlastní okrem iného aj Vivo! (bývalé obchodné centrum Polus). Obchod sa udial medzi spoločnosťou Immofinanz (na čele predaja bol známy rakúsky podnikateľ Rudolf Fries) a RPPK Immo, v ktorej sú partnermi Korbačka a rakúsky investor Ronny Pecik, ktorý bol napríklad spolumajiteľom skrachovaných aerolínií Sky Europe. Celkovo nakúpili 12 miliónov akcií v spoločnosti Immofinanz, čo zodpovedá podielu 10,71 percenta.

Domov
Zdieľať
Diskusia