Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 13:16
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Policajný ex-prezident Lučanský by mohol utiecť na Floridu. Vraj má kamaráta sudcu, ktorý vie vybaviť nevzatie do väzby

NEWS
Uložiť Uložené

Špecializovaný trestný súd dnes bude rozhodovať o väzbe viacerých obvinených v rámci akcie Judáš.

Špecializovaný trestný súd dnes bude rozhodovať o väzbe bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorého do funkcie nominovala strana Smer. Rozhodovanie o Milanovi Lučanskom sudkyňa ŠTS presunula až na záver dňa, pretože jeho manželka mala pozitívny test na koronavírus. Lučanského test bol síce negatívny, napriek tomu chce súd postupovať čo najopatrnejšie. 

Prokurátor žiada pre Lučanského väzbu aj kvôli tomu, že existuje dôvodné podozrenie, že by mohol utiecť do Spojených štátov. Bývalý policajný prezident totiž vlastní nehnuteľnosť na Floride. 

„...je možné v rovine rozumovej istoty odôvodnene predpokladať, a to aj s ohľadom na hrozbu vysokého trestu, že v prípade uznania viny za skutky, pre ktoré je stíhaný ujde, alebo sa bude skrývať, keďže uvedený postup voči trestnému konaniu poradil Františkovi Böhmovi,“ píše sa v návrhu na väzbu pre Milana Lučanského podľa portálu Topky.

Odporúčané
Pellegrini bráni Roberta Fica: Ak pil kolu s Haščákom, to je to najmenej. S oligarchom z Penty sa v minulosti stretol aj Sulík Pellegrini bráni Roberta Fica: Ak pil kolu s Haščákom, to je to najmenej. S oligarchom z Penty sa v minulosti stretol aj Sulík 6. decembra 2020, 12:04

Topky tiež informovali, že podnikateľ František Böhm v rámci svojej výpovede na polícii vypovedal aj proti bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskom. Spomenúť mal situáciu, kedy mal Lučanský Böhmovi ešte pred zadržaním poradiť, aby sa na Slovensko nevracal.

Následne tiež údajne Lučanský Böhmovi uviedol, že „ak sa chce vrátiť, tak nech príde teraz, lebo službu na Špecializovanom trestnom súde má Roman Púchovský, ktorý je jeho kamarát a skúsi u neho vybaviť, aby nešiel do väzby,“ píše sa v návrhu na väzbu pre Milana Lučanského. 

Milan Lučanský
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Mal zobrať úplatok 510-tisíc eur

Bývalý policajný prezident údajne vo funkcii, do ktorej ho nominoval Smer, bral úplatky až vo výške 510-tisíc eur. 

Proti Milanovi Lučanskému vypovedá policajný funkcionár Norbert Paksi. Tvrdí, že keď sa Milan Lučanský stal po vražde Kuciaka a Kušnírovej šéfom polície ako nominant ministerky vnútra Denisy Sakovej, siahol po starých kontaktoch, od ktorých si pýtal za pomoc úplatky. 

Milan Lučanský má byť obvinený aj z toho, že od augusta 2018 až do konca roka 2019 prijal opakovane 30-tisíc eur každý mesiac. Tieto peniaze mali byť súčasťou väčšieho balíka, ktorý si podľa Paksiho delili aj ďalší obvinení v rámci akcie Judáš. 

Domov
Zdieľať
Diskusia