Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 8:18
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Neuveriteľné zábery z Prahy: Ľudia v Česku po uvoľnení opatrení hromadne vyšli do ulíc, trhy si užívajú bez rúšok

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

V Českej republike si po uvoľnení opatrení ľudia hromadne užívajú atmosféru Vianoc.

V Českej republike vo štvrtok prešli na nižší stupeň epidemiologických opatrení, čo pre mnohých obyvateľov krajiny v prvom rade znamenalo návrat k socializovanému životu.

Okamžite sa naplnili bary aj ulice, ako dokazuje aj včerajšia fotka zo Staromestského námestia v hlavnom meste. Ľudia si atmosféru Vianoc vychutnávali s rúškami pod bradou pri popíjaní vína alebo ich nemali vôbec.

Desiatky ďalších fotiek pred barmi v centre Prahy zverejnil český denník Expres, podľa ktorého mnohí prevádzkovatelia porušovali pravidlá, podľa ktorých musia po desiatej večer prevádzku zatvoriť. 

Povolená je už aj konzumácia alkoholu v exteriéri, a tak sa pred podnikmi hromadili davy ľudí, ktorým sa nepošťastilo a kvôli obmedzeniu kapacity nemohli sedieť vnútri. 

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Česko bolo ešte pred niekoľkými týždňami na vrchných priečkach rebríčka najzasiahnutejších krajín sveta. V počte nakazených na 100-tisíc obyvateľov je na tom aktuálne síce výrazne lepšie, reprodukčné číslo sa však postupne opäť mininmálne v Prahe zvyšuje.

V krajine prešli na špeciálny systém PES, ktorý na základe bodového ohodnotenia vyhodnocuje, aké opatrenia platia na jej území. Správanie obyvateľov krajiny už kritizoval aj český minister zdravotníctva Jan Blatný, ktorý potvrdil, že ak to takto pôjde ďalej, prevádzky opäť zatvoria. 

Praha, koronavírus
Zdroj: Instagram/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia