Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2020, 13:24
Čas čítania 0:47
Miriam Rumanková

Tiger prešiel počas deviatich mesiacov 3 000 km. Hľadal si nové teritórium

NEWS SVETOVÉ REKORDY TIGER ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Podľa informácií je oblasť, do ktorej Walker zavítal domovom leopardov a on je pravdepodobne jediný zástupca svojho druhu, ktorý sa na území aktuálne vyskytuje.

Ochranári z Indie zaznamenali najdlhší presun tigra. Walker, ako ho nazvali prešiel počas deviatich mesiacov neuveriteľných 3 000 km. 3,5-ročný samec sa pravdepodobne vydal na cestu naprieč Indiou v domnienke osídlenia nového teritória alebo si chcel nájsť novú korisť, či partnerku. Informuje o tom BBC.

Tiger putoval z oblasti Maharashtra do susednej krajiny Telangana od júna minulého roku až do marca 2020. Obojok, ktorý zaznamenával jeho pohyb ochranári z jeho tela odstránili v apríli tohto roku. Podľa informácií je oblasť, do ktorej Walker zavítal domovom leopardov a on je pravdepodobne jediný zástupca svojho druhu, ktorý sa na území aktuálne vyskytuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia