Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2020, 13:14
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Novembrový prieskum: Sulík dobieha Matoviča, extrémisti z ĽSNS a Smer sa prepadli

NEWS IGOR MATOVIČ PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Novembrový prieskum preferencií politických strán agentúry Median ukazuje len 4-percentný rozdiel medzi OĽaNO a SaS.

Najnovší prieskum agentúry Median pre verejnoprávnu televíziu RTVS ukazuje, ako sa vyvíjajú šance politických strán v novembri. Na prvom mieste je nová strana Petra Pellegriniho Hlas so ziskom viac ako 20 % preferenčných hlasov.

Na druhom mieste je hnutie OĽaNO a na treťom Sloboda a Solidarita. Rozdiel medzi politickými subjektmi Igora Matoviča, resp. Richarda Sulíka je však už len približne 4 %. 

Na štvrtom mieste by skončila strana Progresívne Slovensko, na piatom extrémistická ĽSNS. Do parlamentu by sa ešte dostali aj strany Smer-SD a Sme Rodina. 

Odporúčané
Hovorila mu stav futbalu, on jej vyčítal, že sa k nemu chová ako k 5-ročnému. Moderátorka opísala pocity po rozhovore s Ficom Hovorila mu stav futbalu, on jej vyčítal, že sa k nemu chová ako k 5-ročnému. Moderátorka opísala pocity po rozhovore s Ficom 15. novembra 2020, 11:02

Pod hranicou 5 % sa nachádzajú Za ľudí, maďarské strany aj KDH. 

Prieskum robila agentúra Median SK pre RTVS v dátumoch 6. – 11. novembra na vzorke 1018 respondentov. 

Najdôveryhodnejšou je podľa opýtaných hlava štátu. Po nej nasleduje líder strany Hlas-SD a poslanec NR SR Peter Pellegrini (nezaradený). Tretiu priečku získal šéf koaličnej SaS Richard Sulík. Po ňom nasleduje premiér Igor Matovič (OĽANO), líderka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová, šéf koaličnej strany Sme rodina Boris Kollár, šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico a napokon Marian Kotleba, ktorému dôveruje najmenej ľudí z opýtaných.

Domov
Zdieľať
Diskusia