Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2020, 11:53
Čas čítania 1:58
Viktor Kniš

Nálož elektronického zvuku, ktorý stojí za pozornosť: Jimmy Pé, VI3E aj NobodyListen s novým projektom Addict Sound

HUDBA
Uložiť Uložené

Vypočuj si niekoľko nových singlov aj väčší projekt VI3E Music, ktoré uzreli svetlo sveta v posledných dňoch a týždňoch.

Koncom októbra vzniklo v česku nové hudobné vydavateľstvo Addict Sound, ktoré, prirodzene, vychádza z projektu Addict. Primárnou aktivitou tohto projektu pod taktovkou DJa a producenta NobodyListena bolo od roku 2015 usporadúvať takmer 20-dielnu sériu audiovizuálnych eventov v Prahe, ktoré boli doplnené o dve československé turné.

Okrem progresívneho prístupu k samotnej podobe akcií, kde sú vyberané často opustené a nikdy predtým obdobne nevyužité priestory,  sa podobne pristupuje aj k výberu účinkujúcich. 

Odporúčané
Kontrafakt, Franto, Aless aj Flexking vydávajú albumy napriek pandémii. Zárobky sú druhoradé, odkazujú Kontrafakt, Franto, Aless aj Flexking vydávajú albumy napriek pandémii. Zárobky sú druhoradé, odkazujú 8. novembra 2020, 11:30

Ambícia posunúť projekt ďalej vyustíla v založenie hudobného vydavateľstva Addict Sound. Cieľom je viesť cestu, ktorá ctí konceptuálne umenie, udržateľnosť projektu, vníma hudbu a činnosť labelu ako audiovizuálny celok a najmä sa snaží prinášať nový (nielen) elektronický zvuk v kombinácii s (nielen) rapovými a alternatívnymi hudobníkmi.

Pod Addict Sound vydáva hneď niekoľko talentovaných umelcov, ktorí v posledných dňoch a týždňoch postupne predstavili svoju tvorbu, niektorí aj s vizuálmi. Okrem nich sa o slovo prihlásil aj šikovný slovenský producent VI3E. Poďme ale pekne po poriadku. 

Jimmy Pé

Členom Addict Sound, ktorého na Slovensku netreba snáď predstavovať, je Jimmy Pé. Autor gigantickej klubovej bomby Hudson River, ktorú hrávali tí najväčší svetoví DJs, bude čoskoro vydávať EP Gargantua a nedávno mu vyšiel pilotný singel CTC s vizuálom od Kristýny Sidlárovej a dvorného Addict grafika Svatana Ručku.

Rohony x NobodyListen

Ďalším členom Addict Sound je Rohony, rodák z Třebíče, ktorý funguje ako nerozlučná dvojka s art directorom Zalesakom. Po niekoľkých singloch vydaných nezávisle pod ateliérom Text Forma Funkce, prišli s pilotným singlom z EP Strak, skladbou Lindsey Vonn produkovanou NobodyListenom. EP Strak, celé produkované Nobodym, vychádza 15. novembra na Addict Sound.

yeezuz2020 x Mdmxboy

Najčerstvejším releasom vydavateľstva Addict Sound je dlho očakávaný singel Leopard od yeezuz2020, ktorý otvára cestu k rovnomennému LP. Klip točil dvorný Mdmxboy v pražskej univerzitnej botanickej záhrade a na featuringu sa ukázal kultový Hugo Toxxx. 

VI3E

Vi3e síce pod Addict Sound nepatrí, svojím nadšením aj prístupom by však pokojne medzi ostatných zapadol. Tentokrát siahol hlbšie a nenechal sa obmedziť žánrami. Lockdown EP je zmes anglickej a slovensko-českej hudby, ktorá sa nesie v duchu UK garage, bassline či drill a drum & bass produkcie v spojení s MCs zo Slovenska a Česka.

Nové EP si už teraz môžeš vypočuť na všetkých online streamovacích platformách. Toto EP obsahuje 8 trackov, z toho 3 samostatné tracky bez hostí. Vi3e na EP pracoval 9 mesiacov, od začiatku pandémie. Ako samostatný projekt sa ho rozhodol vydať len nedávno, v čase, ktorý je ťažkou skúškou pre kultúru. Keďže kluby ostali zatvorené, mal čas na tvorenie a mohol tomu dať omnoho voľnejší priebeh.

VI3E je producent a DJ elektronickej hudby, ktorý reprezentuje značku Mäsokombinát a vydavateľstvo No religion. Na konte má mnoho spoluprác, ale aj vlastných projektov. Za spomenutie stoja napr. INSIDE, ISOLATION či rôzne iné polupráce s česko-slovenskými MCs ako Gleb, Radikal, Rida Radar, Fobia Kid, Dymer a ďalšími. Tiež je známy svojimi energickými DJ setmi, ktorými pravidelne baví ľudí na úspešných eventoch, kde hráva po boku mien zo svetovej scény ako Flava D, Bassboy, DJ Q a podobne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia