Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. októbra 2020, 14:17
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Uťahuje si Peter Nagy z konšpirátorov, alebo sám šíri hoax? Až budeme čipovaní, budú nás sledovať sivé obleky, spieva

NEWS
Uložiť Uložené

Pesničkár Peter Nagy má pocit, že ľuďom prepína.

Jedným z najhlúpejších hoaxov, aký sa v posledných mesiacoch šíri v súvislosti s pandémiou internetom je, že ľuďom počas výterov z nosa zavádzajú zdravotníci do hláv čipy. Toto klamstvo rozširoval aj neprávoplatne odsúdený extrémistický poslanec Marian Kotleba, ktorého nepravdivé videá Facebook postupne premazáva. 

Na konšpiračné bludy teraz reaguje aj legendárny slovenský pesničkár Peter Nagy v najnovšej skladbe s názvom Až budeme čipovaní. Nemôžeme si však byť istí, na ktorej strane brehu stojí.

Peter Nagy v citáte naznačuje, že ide o recesiu a v žiadnom prípade konšpirátorov nepodporuje. „Táto pieseň v žiadnom prípade nie je podporou hoaxových správ o čipovaní. Ani podporou tých, ktorí tieto správy šíria,“ uvádza Nagy. 

Zároveň dodáva aj slová o neznámych „mocných,“ ktorí vraj chcú všetko ovládať: „Táto pieseň je o svete mocných, ktorí chcú všetko ovládať... Nie je za, ani proti žiadnej vláde. Ak myslíte globálne, tak to musíte vidieť, čo sa vo svete deje,“ dodáva Peter Nagy. 

Odporúčané
FOTO: Pred odbernými miestami po celom Slovensku vznikajú dlhé rady aj kilometrové kolóny áut. Niekde ani o 8:00 nemali otvorené FOTO: Pred odbernými miestami po celom Slovensku vznikajú dlhé rady aj kilometrové kolóny áut. Niekde ani o 8:00 nemali otvorené 31. októbra 2020, 8:10

Upozorňuje, že pointa textu je v závere: „Oni nepoznajú pocit viny, kúpia si aj božie mlyny, a to už bude priveľa aj na pána Orwella..,". K výsledku pridal aj jednoduché video a jeho výtvor nazbieral za pár hodín už niekoľko desiatok tisíc pozretí. Na možné šírenie hoaxov v tomto prípade upozornil aj portál Infosecurity. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia