Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2020, 7:45
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Alarmujúci rekord: Česko prekonalo hranicu viac ako 11-tisíc nových prípadov koronavírusu za deň

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Zhoršuje sa aj situácia v nemocniciach – 3120 ľudí je momentálne hospitalizovaných, 551 je v ťažkom stave alebo potrebuje intenzívnu starostlivosť

Za jediný deň pribudlo v Česku 11 105 pozitívnych na Covid-19, ide o rekordný denný prírastok od začiatku pandémie. Doterajší rekord je zo včerajšieho dňa, kedy zaznamenali v jediný deň 9 721 nakazených.

Zhoršuje sa aj situácia v nemocniciach – 3120 ľudí je momentálne hospitalizovaných, 551 je v ťažkom stave alebo potrebuje intenzívnu starostlivosť. Viacero nemocníc už hlási počet lôžok na hranici kapacít. 

Odporúčané
VIDEO: Matovič si spravil hanbu v živom vysielaní z Bruselu. „Can I go one time? Next time,“ pýtal si opakovaný pokus VIDEO: Matovič si spravil hanbu v živom vysielaní z Bruselu. „Can I go one time? Next time,“ pýtal si opakovaný pokus 16. októbra 2020, 7:53

V Česku od minulého týždňa platí núdzový stav, od stredy aj prísne opatrenia. Vláda už zatvorila reštaurácie aj školy okrem materských, povinné sú rúška na zastávkach. V Česku je zakázané popíjať aj na uliciach. 

Šéf českej lekárskej komory tento týždeň povedal, že očakávajú 100 mŕtvych denne, čo je podľa slovenského premiéra výstraha pre Slovensko. „Ak by sme nič neurobili, v priebehu 4 týždňov by sme sa rozhodovali, či budeme liečiť pacientov na Covid alebo budeme niekomu liečiť slepé črevo,“ povedal Matovič.

Alarmujúci rekord: Česko prekonalo hranicu viac ako 11-tisíc nových prípadov za deň
Zdroj: MZ ČR
Domov
Zdieľať
Diskusia