Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je PR správa spoločnosti Slovenská sporiteľňa. 
19. októbra 2020, 17:07
Čas čítania 1:38
Sponzorovaný obsah

„Pošli mi číslo účtu.“ Veta, ktorú vďaka tejto službe už viac nebudeš počúvať

 „Pošli mi číslo účtu.“ Veta, ktorú vďaka tejto službe už viac nebudeš počúvať
Zdroj: Slovenská sporiteľňa
TECH
Uložiť Uložené

Rozdeľovanie účtov nebolo nikdy jednoduchšie.

Poznáš to, zaplatil si na večeri s kamošmi alebo sa skladáte na darček. Každý ťa potom otravuje s otázkami typu: „Môžem ti dať aj hotovosť?“ alebo „Koľko ti mám poslať?“ a „Pošli mi číslo tvojho účtu“. Služba Payme ťa od všetkých týchto otázok odbremení. Peniaze si od kamošov vypýtaš vďaka jedinému odkazu. 

Najjednoduchšie rozdeľovanie účtov 

Payme je v podstate žiadosť o platbu, ktorú si jednoducho vyklikáš v mobilnej appke alebo na webe payme.sk. Odkaz potom zdieľaš cez svoju četovaciu aplikáciu, sms alebo emailom. Namiesto toho, aby si niekomu písal, koľko ti má poslať a aké máš číslo účtu, jednoducho odošleš odkaz, ktorý tomu druhému po otvorení vygeneruje platobný príkaz s konkrétnou sumou aj tvojim číslom účtu. 


„Žijeme v dobe, keď ľudia očakávajú, že bankové služby budú nielen moderné a bezpečné, ale aj rovnako užívateľsky príjemné ako obľúbené sociálne siete či četovacie aplikácie. Nová služba Payme je vymyslená presne tak, aby priniesla pozitívny zážitok pri každodennom platení,“ vysvetľuje Katarína Kellenbergerová, riaditeľka platobného styku Slovenskej sporiteľne. Tá je s viac ako 620 tisíc klientmi využívajúcimi aplikáciu George najväčšou digitálnou bankou na Slovensku. 

Prichádza nová služba, s ktorou si rozdelíš účty s kamarátmi pár kliknutiami
Zdroj: Slovenská sporiteľňa

Zadarmo a bez nutnosti registrácie

Za Payme nič neplatíš. Služba je pre všetkých klientov bánk úplne zdarma. Keďže sa nemusíš nikde registrovať ani zadávať svoje osobné údaje, platenie je doslova rýchlovka.

Bezpečné platby

O zneužitie svojich údajov sa nemusíš obávať. Payme vyvinula Slovenská banková asociácia s dôrazom na bezpečnosť. „Služba je postavená na dvoch pilieroch – otvorenosť pri vytváraní a zdieľaní linky avšak bezpečnosť pri realizácii platby. V každej bankovej aplikácii totiž prebieha štandardný postup zobrazenia a autorizácie platby, vrátane všetkých bezpečnostných prvkov, ktoré banky používajú pri akejkoľvek inej platbe,“ dopĺňa Michal Vanovčan hlavný IT architekt Slovenskej sporiteľne.

Prichádza nová služba, s ktorou si rozdelíš účet s kamarátmi pár kliknutiami
Zdroj: Slovenská sporiteľňa

User-friendly

Myšlienkou za Payme bolo vytvorenie užívateľsky atraktívneho spôsobu, ako v mobilných aplikáciách sprístupniť platobné údaje bez potreby ich prepisovania. Novinka Payme sa do slovenských bánk dostane v najbližších mesiacoch.

Jej plný potenciál sa ukáže, keď sa k nej pripojí čo najviac bánk na trhu. Službu však budeš môcť využívať, aj v prípade, ak by sa tvoja banka nezapojila. Doručený odkaz totiž vygeneruje aj platobný QR kód, ktorý si jednoducho naskenuješ do apky ktorejkoľvek banky.

Prichádza nová služba, s ktorou si rozdelíš účty s kamarátmi pár kliknutiami
Zdroj: Slovenská sporiteľňa

Ak má odosielateľ účet v rovnakej banke ako príjemca, peniaze môže dostať prakticky okamžite. Pri prevode z inej banky peniaze štandardne prídu na druhý pracovný deň po ich odoslaní. No od roku 2022 sa aj to zmení. 

„Potom, ako sa na Slovensku spustia instantné platby, dôjde k výraznému zrýchleniu medzibankových prevodov. Za spoločný obed s kolegom sa aj pomocou Payme vyrovnáte v priebehu niekoľkých sekúnd, bez ohľadu na to, v ktorej banke máte účet,“ uzatvára šéfka platobného styku Slovenskej sporiteľne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia