Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2020, 15:22
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Voda v obci Jezersko strhla mladého muža, záchranári ho našli mŕtveho. Slovensko ničia záplavy a predpovede sú naďalej nepriaznivé

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Najviac postihnutým regiónom je Košický kraj, kde je takmer polovica všetkých výstrah pred povodňami.

Slovensko už niekoľko dní bojuje s intenzívnym zrážkami, k dnešnému dňu vyhlásili druhý alebo tretí stupeň povodňovej aktivity v 58 obciach. Profesionálnym aj dobrovoľným hasičom asistujú pri záchrane občanov aj ich domovov aj policajti, zároveň pracujú na regulovaní dopravy na rizikových cestných úsekoch zaplavených miest.

Rozvodnený potok v obci Jezersko strhol ešte počas včerajšieho večera 26-ročného muža po ktorom vyhlásili pátranie, informuje iMeteo. Jeho telo našli dnes predpoludním horskí záchranári, ktorí konštatovali smrť.

Záplavy bičujú celé Slovensko, vyliate rieky ničia všetko, čo im príde do cesty. Predpovede sú nepriaznivé
Zdroj: SHMÚ

Najviac postihnutým regiónom je Košický kraj, kde je takmer polovica všetkých vyhlásených stupňov povodňovej aktivity. Nasleduje Prešovský kraj. 


„Najviac mimoriadnych udalostí (vyhlásených stupňov povodňovej aktivity) vzniklo v okrese Spišská Nová Ves, druhý najväčší počet je v okrese Gelnica. Ostatné výrazne zasiahnuté okresy sú Poprad, Revúca, Prešov, Zvolen,“ informuje polícia na Facebooku. 

Odporúčané
MAPA: Slováci sa nakazili na pohreboch, v práci, ale aj doma. Tieto okresy sú na tom najhoršie MAPA: Slováci sa nakazili na pohreboch, v práci, ale aj doma. Tieto okresy sú na tom najhoršie 14. októbra 2020, 13:44

Pre silné dažde sa v noci na stredu v obci Jasov v okrese Košice-okolie vyliala rieka Bodva. „Zaplavilo v podstate všetky okolité domy, ktoré sú v blízkom okolí," povedal prednosta obecného úradu v Jasove Kamil Münnich.

Domov
Zdieľať
Diskusia