Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Niké. 
9. októbra 2020, 17:44
Čas čítania 1:48
Sponzorovaný obsah

Tipni si na svojho favorita najťažších dostihových pretekov Veľká pardubická

ŠPORT NIKE
Uložiť Uložené

Medzi dostihovými favoritmi je aj jediný zahraničný kôň - slovenský Vandual.

I keď pandémia zasiahla mnohé športové podujatia, tradičné dostihové preteky Veľká pardubická sa uskutočnia. Jubilejný 130. ročník sa pobeží už túto nedeľu. Kvôli vysokému nárastu pozitívne testovaných ľudí na Covid-19 bude podujatie síce bez divákov, no na štarte sa predstavia silní favoriti. Najznámejšie a najťažšie dostihové preteky koní by rozhodne nemali ujsť tvojej pozornosti. Navyše, teraz môžeš s Niké na nich zarobiť. 

Jubilejný 130. ročník bez divákov

Veľká pardubická začala písať svoju históriu ešte v roku 1874, odkedy sa koná každoročne druhú októbrovú nedeľu. Tento rok však jej organizáciu ovplyvnila koronakríza, uvažovalo sa aj o zrušení, no nakoniec sa jubilejný, 130. ročník bude konať už túto nedeľu. Preteky sa uskutočnia za prísnych bezpečnostných opatrení a bez divákov. Čo je veľmi výnimočné, keďže iba počas vojny a v roku 1968 diváci na pretekoch nebolí prítomní.

Najťažšie preteky na svete

Na jazdcov je pripravená 6 900 metrov dlhá trať s viac než 30 prekážkami. Najväčšiu pozornosť púta už tradične Veľký Taxisov priekop. V minulosti sa stal konečnou pre viacerých pretekárov. „Veľká pardubická je obrovský pojem, má obrovskú históriu. Sú to jedny z najťažších pretekov na svete, ak nie najťažšie,“ hovorí slovenský dostihový tréner Marián Štangel.

Ten Veľkú pardubickú dokonale pozná, dokonca tento rok pripravoval na podujatie aj svojho zverenca – Vanduala. „Vandual je rarita. Je to na Slovensku odchovaný kôň, slovenský chovateľ, slovenský tréner. Akurát džokej pochádza z Francúzska.“ 

Tipni si na svojho favorita najťažších dostihových pretekov Veľká pardubická
Zdroj: Niké

Slovenský kôň Vandual

Vandual štartoval na Veľkej pardubickej vlani. Skončil ôsmy, len jednu priečku od dotovaného miesta, tento rok má však väčšie ambície. V kvalifikácii skončil druhý. „Keď sa ma pýtajú na to, aké sú ciele, každému odpovedám: Mojou túžbou je, aby Vandual prišiel domov zdravý. Nech dôjde do cieľa a nech skončí na dotovanej priečke. Tento rok je pripravený, pracovali sme spolu celú sezónu. Verím, že by mohol skončiť do 7.miesta,“ dodáva Štangel. 

Kto je jeho favoritom?

„Pri dostihoch je veľmi náročné prognózovať. Zohrávajú tam rolu viaceré činitele. Príprava, forma koňa, forma džokeja. Niekedy je možné, že vyhrá totálny outsider. Niekedy uspeje jasný favorit. Ale ak sa bavíme o favoritoch, tak tento rok tam jednoznačne treba zarátať kone pána Váňu. Má štyri špičkové kone na štarte. Obhajcom je Theophilos, dobré výsledky dosahuje mladý Sottovento. Určite by som nezatracoval ani víťaza spred dvoch rokov Tzigane du Berlais.“ 

Tipujte v Niké

Máš aj ty svojho favorita? Vyber si ho na tikety. Jednotka na stávkovom trhu pripravila bohatú kurzovú ponuku. Favoritom bookmakerov je Hegnus s kurzom 5. Obhajca prvenstva Theophilos je ohodnotený kurzom 5,5. Ak by ale v silnej konkurencii českých koní uspel slovenský krásavec Vandual, pri vklade 10 € by si na jeho triumfe zarobil rovných 220.  

Tipni si na svojho favorita najťažších dostihových pretekov Veľká pardubická
Zdroj: Niké

20 eur pre nových hráčov zadarmo

Ak si nováčikom v tipovaní, teraz sa ti registrácia v Niké oplatí. Jednotka na stávkovom trhu spustila najväčšiu kampaň vo svojej takmer 30-ročnej histórii a každému novému hráčovi po registrácii pripíše na konto 20 eur vo voľných tiketoch úplne zadarmo. Tak čo, využiješ túto príležitosť?

Domov
Zdieľať
Diskusia