Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti FixServis.
26. októbra 2020 o 14:28
Čas čítania 1:56
Sponzorovaný obsah

Prečo nie je najlacnejšia a ani najdrahšia voľba pri výmene displeja na iPhone ideálna?

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Vyrieš problém s prasknutým displejom kvalitne s rozumnou cenou zároveň.

Vlastniť iPhone má niekoľko výhod no nájdu sa aj značné nevýhody. Tak ako všetkým ostatným, aj tebe sa môže stať, že rozbiješ displej telefónu, čo ťa v prípade značky Apple môže vyjsť nemalé peniaze. Máš niekoľko možností: nechať si opraviť rozbitý displej v autorizovanom servise s originálnymi dielmi, alebo vyskúšať lacnejšiu alternatívu s náhradnými dielmi. Ako môžeš získať kvalitu za prijateľnú cenu? 

V prípade, že prídeš s prasknutým displejom do bežného servisu, ponúknu ti niekoľko možností. K dispozícii sú napríklad najlacnejšie LCD displeje, o poznanie kvalitnejšie Hard OLED displeje, špičkové Soft OLED displeje alebo repasované originálne displeje. Kvalitný servis, ako napríklad FixServis, ti však odporučí len niektoré z nich.

Kvalita za rozumnú cenu

Na trhu existujú alternatívy, ktoré problém rozbitého skla na iPhone vyriešia takmer úplne rovnako ako originálne diely, avšak za badateľne nižšiu cenu. Nemusíš mať obavu z neoverených značiek s pochybnou kvalitou. Ideálnym riešením sú napríklad displeje značky FixPremium, dostupné vo verzii Hard OLED i Soft OLED. 

Prasknutý displej na iPhone? Riešenie môže byť kvalitné aj dostupné zároveň
Zdroj: FixServis

Hard OLED poskytuje nižšiu flexibilitu s čím je spojený hrubší spodný okraj a chýbajúce zaoblenie, no má vyššiu životnosť ako Soft OLED. Ten je však možné po vzore originálu zaobliť na spodnej hrane a jeho zobrazovacie schopnosti sú takmer totožné s originálom. 

Cena Soft OLED displeja je mierne vyššia oproti Hard OLED. Aj napriek tomu je táto technológia prvou voľbou u odborníkov z FixServis. Tí oceňujú jej všeobecne špičkové vlastnosti i cenu, ktorá je oproti repasovanému displeju omnoho nižšia.

  OEM Výroba FixPremium - Hard OLED FixPremium - Soft OLED Originál
Štruktúra dotyku  In-cell tempered glass + glass tempered glass + glass tempered glass + glass
Veľkosť zobrazenia ** ** **** ****
Typ technológie TFT OLED AMOLED AMOLED
Technológia * *** *** *****
Hrúbka  * ** *** *****
Jas * *** *** *****
Teplota farieb  7654K 6758K 6981K 7084K
Odolnosť  * *** ***** *****
Cena  ***** *** ** *
Výhody o 60-80% lacnejší ako originál OLED technológia zobrazenia, nižšia cena OLED technológia zobrazenia, identická veľkosť zobrazenia ako pri originále  ✕
Nevýhody  Šírka spodného zárezu, veľkosť zobrazenia je mierne menšia, väčšia hrúbka Šírka spodného zárezu, veľkosť zobrazenia je mierne menšia Hustota pixelov je nižšia ako u originálu
Prečo si vybrať? Keď je hlavnou prioritou CENA Keď je dôležitá cena a kvalita obrazu Keď je dôležitá kvalita za rozumnú cenu
ODPORÚČA FIXSERVIS
Keď chcete mať originál
Hodnotenie * ** **** ****

Zlatá stredná cesta  

Lacné TFT LCD displeje trpia mnohými nedostatkami, najmä však horším kontrastom, menším farebným rozsahom či nižším jasom. V porovnaní s OLED displejmi poskytujú aj horšiu čiernu, ktorá je nevýrazná a mdlá. Ich nedostatočná kvalita sa odráža aj na vysokej spotrebe energie. 

Porovnanie zobrazovacích schopností: TFT LCD (vľavo) už na prvý pohľad zaostáva za Soft OLED (vpravo)
Porovnanie zobrazovacích schopností: TFT LCD (vľavo) už na prvý pohľad zaostáva za Soft OLED (vpravo) Zdroj: FixServis

Možnosť sú tiež repasované originálne displeje, no musíš rátať s podstatne vyššou cenou. Podľa odborníkov z FixServis je dodatočný príplatok pri výmene rozbitého skla na iPhone  zbytočný, nakoľko takmer identické vlastnosti a kvalitu je možné získať aj vďaka alternatíve so Soft OLED technológiou. 

Nechaj si poradiť 

Ak sa ti rozbilo sklo či displej na iPhone, odporúčame dať na rady odborníkov. Najlacnejšia a ani práve tá najdrahšia alternatíva nemusí byť z mnohých hľadísk ideálna. Poradia ti opravu displeja tak, aby si mal zaručenú kvalitu a stále pri tom dokážeš ušetriť až stovky euro. 

Porovnanie Soft OLED od Fixpremium (vľavo) a originálneho displeja (vpravo)
Porovnanie Soft OLED od Fixpremium (vľavo) a originálneho displeja (vpravo) Zdroj: FixServis
Domov
Zdieľať
Diskusia