Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Orange.
12. októbra 2020, 11:03
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

Vymieňame oblečenie, šetríme jedlom. Odteraz nemusíš plytvať ani dátami

TECH
Uložiť Uložené

Nový študentský paušál prináša 5GB dát, nekonečné minúty, hovory a swap dát.

Swap, upcycling či zero waste sú nevyhnutné slová tvojej slovnej zásoby? Nerád zbytočne míňaš, zahadzuješ veci, ktoré sa dajú ešte využiť a čo môžeš radšej vymeníš, ako by si to mal nechať napospas osudu? Výmena oblečenia, kníh či rastlín... Teraz môžeš dať druhú šancu na život aj svojim dátam. Swap či nakupovanie oblečenia z druhej ruky je vždy dobrodružstvo, zaži ho aj pri nakupovaní a predávaní nespotrebovaných dát. 

Swap, upcycling a zero waste nie sú len slová 

Nie sú tu len trendy slovíčka, je to životný štýl. Čoraz viac ľudí stavia svoj život na hodnotách, ktoré sú úzko spojené s ekológiou a udržateľnosťou. Aj vďaka nim vznikajú swapy oblečenia, recyklácia či upcyklácia všetkého, čo sa len dá a mnoho iných aktivít. 

Na swapoch sa vymieňa oblečenie, rastliny, ale aj knihy, namiesto toho, aby skončili niekde v koši. Šikovné ručičky dokážu vytvoriť z kúskov, ktoré by už niekto zahodil, úplne novú a funkčnú vec. Zero waste implementujeme do svojich životov vďaka výrobkom bez obalov, výmenou plastových vrecúšok, fliaš či odličovacích tampónov za znovupoužiteľné.

Takéto spôsoby obchodovania majú mnoho výhod. Tá najväčšia je určite to, že si viac ekologický a zbytočne neplytváš. Druhá je, že môžeš niekedy zarobiť alebo získať nové veci vďaka výhodnému výmennému obchodu.

S novým študentským paušálom sám rozhodneš, čo urobíš s nespotrebovanými dátami
Zdroj: Becca McHaffie, Unsplash

Swapovať môžeš už aj dáta

Málokto rád plytvá. Či ide o peniaze, vyhadzovanie oblečenia alebo mobilné dáta. Tie určite aj tebe mnohokrát chýbajú a z času na čas zvýšia. Práve tento problém rieši nový študentský paušál Go Yoxo od Orangeu. Vďaka jedinečnej funkcii môžeš svoje nespotrebované dáta predať, prípadne dokúpiť ak ti budú chýbať. 

Spolu s novým paušálom vznikla platforma Yoxo Market, kde budeš môcť obchodovať s dátami. Rovnako ako máš slobodnú voľbu, čo urobíš s nepotrebným oblečením, teraz ju máš aj s dátami.

S novým študentským paušálom sám rozhodneš, čo urobíš s nespotrebovanými dátami
Zdroj: Orange

S nespotrebovanými dátami si doteraz toho veľa robiť nemohol. Jedinou možnosťou bolo prenesenie do ďalšieho mesiaca. V Yoxo Market však svoje nespotrebované dáta môžeš predať niekomu, komu chýbajú a so svojím paušálom tak nebudeš viac plytvať. Máš možnosť dáta aj výhodne dokúpiť alebo ušetriť a prenesú sa ti do ďalšieho mesiaca. 

Paušál, čo myslí na potreby mladých 

Škola, krúžky, koníčky, nový kamoši, takmer všetko sa rieši online. Na to treba poriadnu dávku dát, preto študentský paušál Go Yoxo myslí na potreby mladých. Za 15 € získaš neobmedzené hovory a správy, 5GB dát, pričom dáta na chatovanie a sociálne siete máš neobmedzené. 

Možno si ešte nepodľahol swapom či nakupovaniu z druhej ruky pri oblečení, rastlinách alebo knihách. Ak však ide o dáta, znie to ako rozumné obchodovanie. Môžeš si to natrénovať na nich a neskôr vyskúšať všetky ďalšie možnosti výhodného obchodovania s oblečením či inými vecami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia