Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 9:40
Čas čítania 5:59
Tímea Krauszová

Test rúžov: Ktorý z „nezmazateľných“ naozaj vydrží jedlo, pitie aj rúško na tvári?

Test rúžov: Ktorý z „nezmazateľných“ naozaj vydrží jedlo, pitie aj rúško na tvári?
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová
MÓDA MAKE-UP
Uložiť Uložené

Týždeň sme skúšali tekuté rúže, aby sme zistili, ktorý z nich vydrží všetko, vrátane nosenia rúška.

Rúška sú dôležité. Nosíme ich však už viac ako polroka a pre mnohé ženy (a niektorých mužov) zaradili stopku pre akékoľvek líčidlá na ústach. Balzam sa skôr vpije do rúška ako do tvojich pier, lesk sa len zbytočne rozmaže a klasický rúž? Po bozkávaní sa by vyzeral lepšie, než po hodine s rúškom na tvári...

Mnohé značky však prisahajú, že ich produkty zvládnu všetko: jedlo, pitie, pot, dokonca aj bozkávanie. Pozreli sme sa na zúbok (či skôr na pery?) tekutým rúžom, ktoré sľubujú dlhodobý efekt bez rozmazania.

Špecificky sme hľadali tie, ktoré na obaly, prípadne v reklamných spotoch alebo na sociálnych sieťach tvrdia, že zvládnu dotyk, otieranie a zostanú na perách bez zmeny

Odporúčané
6 lacných špirál z drogérie: Ktorá z nich je tá najlepšia a ktorá ti len zbytočne zlepí mihalnice? 6 lacných špirál z drogérie: Ktorá z nich je tá najlepšia a ktorá ti len zbytočne zlepí mihalnice? 22. septembra 2020, 12:36

Kritériá výberu

Pri výbere sme sa sústredili na tekuté rúže, ktoré dostať v drogériách (takže žiadne butiky alebo e-shopy). Aby sme výsledok mohli skutočne overiť v praxi, každý z nich sme podrobili osemhodinovému testu, počas ktorého sme pracovali, jedli, pili a aspoň hodinu mali na tvári rúško. Mohlo to byť pri ceste autobusom, pri nákupe potravín alebo aj pri práci – v redakcii dodržiavame prísne pravidlá a rúškom chránime aj hostí našich rozhovorov.

Test rúžov: Existuje rúž, ktorý vydrží jedlo, pitie aj rúško, alebo sme počas pandémie odkázaní len na červené šmuhy na tvári?
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Vyberali sme si červené rúže, pretože klasickú červenú si môže dovoliť nosiť každá žena. Cenovú hranicu sme stanovili na 15 eur, aby sa sem zmestili aj všetky značky z drogérií.

Na fotkách zakaždým uvidíš, ako vyzeral rúž hneď po zaschnutí, po prvom jedle a po prvom nosení rúška. Okrem toho, či vydržal, sme hodnotili aj kvalitu farby (či ti stačí jedna vrstva), aplikátor, formuláciu a tiež to, ako sa s rúžom pracovalo.

Pri tekutých rúžoch treba rátať so suchými perami, preto sme počas noci pravidelne použili píling a hydratačnú masku na pery, aby náhodou posledný rúž v siedmy deň nemal nevýhodu popraskaných pier. V teste mohol jeden produkt získať maximálne 10 bodov.

Odporúčané
Spoluzakladateľka vegánskeho bistra: Aj vegáni sú ľudia, ktorí občas zhrešia vegan junk foodom (Rozhovor) Spoluzakladateľka vegánskeho bistra: Aj vegáni sú ľudia, ktorí občas zhrešia vegan junk foodom (Rozhovor) 4. októbra 2020, 9:07

5. NYX Liquid Suede Cream Lipstick

Odtieň: 11, Kitten Heels
Cena :9,50 €
Hodnotenie: 6 /10
 

Značka NYX je cenovo dostupná a ponúka výber z mnohých farieb. Namiesto známeho Soft Matte Lip Cream som bola nútená kúpiť Liquid Suede, pretože pravú červenú, ktorá by sa podobala na ostatné v tomto teste, som zo známejšej verzie rúžov nenašla (viď výber troch červenkavých odtieňov nižšie). Liquid Suede však sľubuje, že je vodeodolný a dlhotrvácny. Vydržal aj jedlo a rúško?

Vpravo Liquid Suede, zvyšné dva sú Soft Matte.
Vpravo Liquid Suede, zvyšné dva sú Soft Matte. Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Rúž nemá žiadnu prenikavú vôňu, nanáša sa ľahko a precízne a má veľmi príjemnú krémovú textúru, ktorá zaschne do zamatového finišu. Nie je lepkavý ani príliš vysušujúci, nosí sa príjemne. Po prvej hodine s rúškom som ostala príjemne prekvapená, pretože ju zvládol bravúrne. Takmer bez otlačkov na rúšku.

Dala som si však kávu v nákupnom centre a (zrejme ako jedna z mála) som si poctivo rúško nasadila zakaždým, keď som nepila. A práve táto zhruba polhodinka bola kľúčová.

NYX
NYX Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Otlačky samozrejme zostávali na šálke a postupne už aj na mojom rúšku. Nestala sa žiadna katastrofa, tentokrát som deň dokončila bez červených škvŕn na iných častiach tváre. No najmä zo stredu pier postupne mizla farba.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89319 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či rúž od L'Oreal vydržal celý deň
  • Ako dopadol najlacnejší rúž v našom teste
  • Či Maybelline dodržalo slová zo svojej reklamy a rúž zvládne jedlo aj rúško
  • Ktorý tekutý rúž vyzeral takmer dokonale ešte aj po hodine vo fitku
Domov
Zdieľať
Diskusia