Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 8:01
Čas čítania 0:57
Daniel Mikolášik

Napísal recenziu, ktorá sa thajskému hotelu nepáčila. Teraz mu hrozia dva roky za mrežami

NEWS THAJSKO
Uložiť Uložené

Thajský rezort sa bráni, že ostrá kritika Američana bola nepravdivá a poškodila reputáciu hotela.

Američanovi Wesleymu Barnesovi hrozia až dva roky za mrežami. Môže za to jeho kritická recenzia hotela v Thajsku, v ktorom bol počas dovolenky ubytovaný. Rezort ho žaluje za porušenie zákona o trestnej činnosti na internete, kvôli ohováraniu a údajne nepravdivým informáciám, ktoré zverejnil na webe.

Ako informuje BBC, obžaloba vychádza z prísnych zákonov týkajúcich sa hanobenia krajiny. Američan pracujúci v Thajsku napísal niekoľko ostro kritických recenzií na viacerých platformách, v ktorých rezort obviňuje z „moderného otroctva“.

Odporúčané
Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia stále tam isto Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia stále tam isto 28. apríla 2019, 15:18

„Tu nespite. Nepodporujte modernú formu otroctva Thajčanov!“ napísal v recenziách na TripAdvisore, pričom vychádza z vlastnej skúsenosti, keď údajne videl prevádzkovateľa, ako sa s neúctou správa k svojim zamestnancom.

Celé to započalo incidentom v hotelovej reštaurácii, do ktorej si Barnes priniesol vlastnú fľašu s alkoholickým nápojom. Obsluha ho upozornila, že za korkovné si účtujú vyše 12 eur, to však Američan odmietol zaplatiť. Po tomto incidente napísal viaceré negatívne recenzie na rôznych hodnotiacich portáloch.

Rezort The Sea View sa však bráni, že ostrá kritika Barnesa bola nepravdivá a poškodila reputáciu hotela. Majiteľ sa preto rozhodol podať trestné oznámenie. Barnesa zadržali a vo väzení strávil dve noci, až kým ho prepustili na kauciu. V prípade dokázania viny mu za hanobenie krajiny hrozia až dva roky väzenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia