Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2019, 15:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia stále tam isto

ZAUJÍMAVOSTI THAJSKO
Uložiť Uložené

Ak sa pri svojej ceste vyhneš Phuketu či Bangkoku, thajská vláda ti možno prispeje na tvoje cestovanie.

Thajsko v roku 2018 navštívilo až 38 miliónov turistov, no zrejme tušíš, že títo ľudia poväčšine cestujú do tých istých mainstreamových destinácií plných turistických pascí, pričom pravá kultúra krajiny ostáva neodhalená.


Mesto Bangkok či najnavštevovanejší thajský ostrov Phuket sú na špičkách rebríčkov turisticky obľúbených miest, no zvyšok Thajska nedostáva až takú pozornosť a tamojšia vláda si myslí, že by sa to malo zmeniť.

Politici už nabok odložili približne 450 000 € a teraz čakajú na schválenie svojho návrhu miestnym kabinetom. Ak všetko pôjde hladko, turisti by mohli zažiadať o dotáciu na cestovanie, pokiaľ nepôjde o výlet do najbežnejších lokalít.

Thajsko ti tak doslova zaplatí, ak sa pôjdeš pozrieť na iné než mainstreamové miesta, pričom príspevok bude približne do výšky 50 € na osobu.

Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia len do Phuketu
Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia len do Phuketu Zdroj: unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia