Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2020, 7:22
Čas čítania 0:32
Matej Krajčovič

Nekupujem tento bullsh*t, radšej budem nahá. Protestujúce ženy obsadili obchod reťazca H&M

ZAUJÍMAVOSTI FAST FASHION
Uložiť Uložené

Telá žien pritom zakrývali iba transparenty s protestnými heslami.

Protestné hnutie Extinction Rebellion, ktorého členovia chcú zabrániť klimatickým zmenám a vymieraniu ohrozených živočíchov, podľa Vice.com obsadilo výklad jedného z londýnskych obchodov H&M.

Dámy sympatizujúce s hnutím pritom boli úplne nahé, ich telá zakrývali iba nápisy ako „Nebudem nosiť nespravodlivosť“, „Nekupujem tento bullsh*t“ a „Radšej byť nahá“.

Kým niektorí z členov zostali vonku, aby situáciu dokumentovali, ženy vo vnútri mali mať svoje ruky k výkladu prilepené špeciálnym lepidlom

Odporúčané
Dlhá pracovná doba, nízke mzdy či znásilnenia. Aj toto je cena za lacné tričko z fast fashion reťazcov Dlhá pracovná doba, nízke mzdy či znásilnenia. Aj toto je cena za lacné tričko z fast fashion reťazcov 7. augusta 2020, 8:59

Fast-fashion reťazce sú považované za druhého najväčšieho priemyselného znečisťovateľa našej planéty. Okrem emisií skleníkových plynov je na vine aj vysoká spotreba vody a vypúšťanie mikroplastov do oceánov. 

Objem vyrobeného textilu sa pritom od roku 2000 zdvojnásobil a podľa Vice kupujeme až o 60 % viac oblečenia každý rok. Nechávame si ho pritom len polovičný čas ako pre 15 rokmi. 

Samotné H&M však sľúbilo, že do roku 2030 bude používať iba recyklované alebo udržateľné materiály. 

Nekupujem tento bullsh*t, radšej byť nahá. Protestujúce ženy obsadili obchod reťazca H&M
Zdroj: www.youtube.com
Domov
Zdieľať
Diskusia