Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2020, 15:14
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Igor Matovič prezradil, kedy Slovensko zavedie celoplošné opatrenia ako počas prvej vlny koronavírusu

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér pripustil, že ak by Slovensko zaznamenalo napríklad 500 nových prípadov koronavírusu za jeden deň, vláda by pristúpila k zavedeniu celoplošných opatrení.

Igor Matovič dnes v televízii Markíza v relácii Na Telo prezradil, že vláda má jasno v tom, kedy by pristúpila k celoplošným opatreniam. „Keď sa nám to začne vymykať spod kontroly, budú musieť, bohužiaľ, nastúpiť aj celoplošné opatrenia. Približne, keď bude polovica nakazených nedohľadateľných, bude tu komunitné šírenie,“ vyhlásil premiér.

V záverečnej rubrike odpovedal, že túto hranicu by videl ako potenciálnu už pri prírastku 500 nových nakazených koronavírusom za jeden deň.

Počas uplynulého týždňa sme na Slovensku prekonali rekord v počte nových nakazených, najvyššie číslo je zatiaľ 226 pri skoro 6-tisíc testoch. Toto číslo zaznamenali laboratória skokovo. 

Odporúčané
5 argumentov, ktoré podľa senátu dokazujú nevinu Kočnera a Zsuzsovej v prípade vraždy Kuciaka 5 argumentov, ktoré podľa senátu dokazujú nevinu Kočnera a Zsuzsovej v prípade vraždy Kuciaka 4. septembra 2020, 8:44

Podľa Igora Matoviča zatiaľ nie sme v situácii, kedy by regionálne úrady verejného zdravotníctva neboli schopné dohľadávať kontakty. Premiér však vyjadril aj obavu, že sa táto situácia môže budúci týždeň zmeniť. Počas budúceho týždňa bude opäť rokovať pandemická komisia, ktorá bude za účasti Igora Matoviča prehodnocovať zavedenie ďalších opatrení.

Premiér sa v Na Telo vyjadril aj k oslobodzujúcemu rozsudku pre Kočnera a Zsuzsovú v prípade vraždy Jána a Martiny. Igor Matovič verí spravodlivosti na Slovensku a nechce tlačiť ani na obnovenie vyšetrovacieho tímu. „Nechcem tlačiť na nič. Verím, že pri odvolaní spravodlivosť zvíťazí,“ povedal predseda vlády. Rovnako nechce tlačiť ani pri voľbe generálneho prokurátora, dodal však, že v západných civilizovaných krajinách je bežné, že tento post zastáva aj neprokurátor. 

V politickej relácii ešte Igor Matovič kritizoval poslanca OĽaNO Martina Čepčeka, ktorý predložil do parlamentu zákaz interrupcií z vlastnej iniciatívy. Premiér naznačil, že to urobil bez akejkoľvek diskusie a je to úplne zbytočné. Boris Kollár už povedal, že v parlamente tento návrh neprerokujú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia