Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2020, 16:34
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Tešia sa mladí Slováci do školy? Niektorí sa rúšok neboja, pre iných sú nočnou morou

REFRESHER RUSKO ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Mladých Bratislavčanov sme sa pýtali, či sa tešia do školy a ako sa vyrovnávajú s povinnosťou počas prvých 2 týždňov nosiť rúško.

Od septembra sa študenti vracajú do škôl, pre pandémiu však minimálne počas prvých dvoch týždňov budú musieť nosiť rúška aj počas vyučovacích hodín a prestávok. Toto opatrenie z dielne konzília epidemiológov sa týka všetkých žiakov základných škôl na druhom stupni a taktiež žiakov stredných škôl. 

Nás zaujímalo, ako sa mladým ľuďom pozdáva toto obmedzenie, a tak sme sa s mikrofónom vybrali tam, kde ich bolo najviac – do centra Bratislavy. Vo všeobecnosti platí, že sa síce mnohí do školy tešia, veľmi sa im však povinnosť nosiť rúško nepozdáva. Nájdu sa aj takí, ktorí rozumejú, že ide o najjednoduchší spôsob, ako zamedziť šíreniu koronavírusu. 

Šajmo tiež zisťoval, pre čo sa mladí obyvatelia hlavného mesta tešia, resp. netešia na prvé školské dni a ako si mladí študenti užili prázdniny. Viac už ale v samotnom videu. 

Odporúčané
Konzílium epidemiológov sprísňuje opatrenia: Žiadneho pacienta, ktorého sme dali na ventilátor, sa nám nepodarilo zachrániť Konzílium epidemiológov sprísňuje opatrenia: Žiadneho pacienta, ktorého sme dali na ventilátor, sa nám nepodarilo zachrániť 27. augusta 2020, 20:00
Domov
Zdieľať
Diskusia