Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 17:47
Čas čítania 1:19
Dominik Vetrák

Nové trailery porovnávajú prvé misie Mafie s očakávaným remakom. Ako sa zmení náročnosť hrateľnosti a ako vyzerá mapa?

TECH
Uložiť Uložené

Mafia: Definitive Edition vyjde už 25. septembra s českými titulkami aj dabingom.

Už 25. septembra sa dočkáme vydania remaku Mafie. Ten bude viac-menej rovnaký ako pôvodná hra. Doplnených bude niekoľko vedľajších misií a postavy budú mať rozvinuté charaktery a dejové linky. Celkovo má ísť o komplexnejší príbeh, ktorý si ponechá všetko dobré z verzie z roku 2002, pričom sa ju pokúsi vo všetkých smeroch vylepšiť. 

Odporúčané
Remake Mafie nás potrápi aj legendárnymi pretekmi. Ako sa grafika a postavy hry zmenili za takmer 20 rokov? Remake Mafie nás potrápi aj legendárnymi pretekmi. Ako sa grafika a postavy hry zmenili za takmer 20 rokov? 23. júla 2020, 8:48

Dnes sa na internete objavili dojmy novinárov z hrania vybraných sekcií. Dozvedeli sme sa, že hrateľnosť je skĺbením jednotky a trojky. Hranie ťa bude baviť, no možno si všimneš malých detailov ako všade prítomných červených sudov značiacich výbušnú látku či okamžité hádzanie molotov koktejlu bez jeho prípravy. Martin Zavřel zo Zing.cz komentoval aj český dabing.

Ten sa vo všeobecnosti podaril, ale nedokázal sa vyhnúť miestami strojovému zneniu bez emócií, takže bude asi najlepšie hrať hru v pôvodnom znení a následne si niektoré scény vyskúšať pre nostalgiu s českým dabingom. Ako znie, sa dozvieš v hodinovom gameplay videu od Sector.sk.

Z týchto skúšobných verzií hry pre novinárov sa na internet dostalo aj niekoľko screenshotov a taktiež obrázky porovnávajúce novú verziu hry s pôvodnou. Nás zaujala dohľadnosť objektov a kvalita/detailnosť textúr. Zdá sa však, že prvé gameplay video aj screenshoty z odhalenia hry vyzerali oveľa lepšie.

Zrejme sa tak stane presne to, čoho sme sa obávali. Šlo o takzvané bullshoty (spojenie slov bullshit a screenshot, čo určite netreba prekladať), kedy je hra prezentovaná v nereálnej grafike.

Remake vôbec nevyzerá zle, akurát sme dúfali, že nás vizuálom ohúri viac. Na finálny verdikt si však budeš musieť počkať, až kým nevyjde naša recenzia z hrania dokončenej hry. Vývojári určite potešia hráčov a fanúšikov možnosťou nastaviť si klasickú obtiažnosť, ktorá bude veľmi podobná tej, ktorú poznajú z originálu. Prísni policajti, menej zdravia, strata nábojov v zásobníku pri prebíjaní a podobne. 

Mafia: Definitive Edition vychádza 25. septembra pre PC, PlayStation 4 a Xbox One s cenovkou 40 eur

Hlasy postáv:

Tommy: Andrew Bongiorno

Sam: Don DiPetta
Paulie: Jeremy Luke
Don Salieri: Glenn Taranto
Sarah: Bella Popa
Frank: Steven Oliver
Don Morello: Saul Stein
Detective Norman: Dameon Clarke

Českí dabéri:
Tommy: Marek Vašut

Sam: Luděk Čtvrtlík
Paulie: Petr Rychlý
Don Salieri: Marcel Vašinka
Sarah: Lucie Pernetová
Frank: Dalimil Klapka
Don Morello: Ludvík Král
Detective Norman: Alexej Pyško

Domov
Zdieľať
Diskusia