Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 12:33
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Hyundai chce byť lídrom na trhu elektromobilov, vytvára preto značku IONIQ pre elektrické modely

Hyundai chce byť lídrom na trhu elektromobilov, vytvára preto značku IONIQ pre elektrické modely
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/brand/hyundai-motor-announces-ioniq-brand-dedicated-to-evs/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH
Uložiť Uložené

Hyundai chce ponúkať individualizované elektrifikované zážitky, prispôsobené rozličným životným štýlom.

Aj napriek tomu, že medzi elektromobilmi najviac v spoločnosti rezonujú modely značky Tesla či prémiové počiny, medzi popredných hráčov patrí aj Hyundai. Napríklad čisto elektrická Kona disponuje mimoriadne atraktívnou elektrickou sústavou, ktorá zaujme na dnešné pomery až prekvapivo veľkým dojazdom 490 kilometrov. Najnovšie sa dozvedáme, že Hyundai vytvára značku IONIQ, ktorú ponesú jej elektrické modely.

Hyundai po prvý raz použil názov IONIQ, zložený zo slov “ion” a “unique” pri predstavení dlhodobého výskumného a vývojového projektu zameraného na dopravu šetrnú k životnému prostrediu. Na základe tohto projektu vznikol v roku 2016 modelový rad IONIQ, prvý automobil na svete, ktorý v jednej karosérii poskytoval tri alternatívy elektrifikovaného pohonu – hybridný, plug-in hybrid a elektrický. Všetky tri varianty sú dostupne aj na našom trhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia