Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2020, 7:24
Čas čítania 0:44
Matej Krajčovič

Dvojmetrové vtáky emu začali piť hosťom kávu a jesť sendviče. Hotel, kde bývali ich musel po rokoch vyhodiť

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Problémom bol ich velký apetít a toaletné návyky.

V austrálskej divočine môžeš vidieť naozaj všeličo. Dvojica vtákov emu sa teraz dostala až do správ CNN. Operenci Kevin a Carol boli totiž častými návštevníkmi hotela v odľahlom meste v štáte Queensland.

Do jedálenskej časti si občas chodili pre pár sušienok, no odkedy sa naučili vyliezť po schodoch, začali piť kávu či jesť sendviče priamo spred nosa návštevníkov, keď na chvíľu nedávali pozor. 

„Majú veľmi ostré zobáky a sú trochu ako vysávače, keď ide o jedlo. Báli sme sa, že prídu do jedálne a spôsobia chaos,“ vysvetľoval spoluvlastník hotela Chris Ginblett, prečo sa rozhodli prístup ohradiť lanom a tabuľkou, ktorá zákazníkov nabáda, aby ho za sebou neustále opať upevňovali na konci schodov.

Odporúčané
Stretli sme druhého najjedovatejšieho hada a boli v kráteri, kde sa odohrával horor. Ako si predstavuješ výlet v Austrálii ty? Stretli sme druhého najjedovatejšieho hada a boli v kráteri, kde sa odohrával horor. Ako si predstavuješ výlet v Austrálii ty? 16. júna 2020, 11:40

„Pretože jedia veľa jedla, ich toaletný režim je veľmi častý. Predstavte si riedku misku ovsených vločiek, ktoré prevrátite vo výške jeden meter. Rozpľasnutie je veľmi efektívne,“ dodáva. 

Samotný emu môže byť vysoký až 1,9 metra a môžeš zabudnúť aj na to, že by sa nechali hladkať, či boli nejako extra prívetivé. 

Kevin a Caroll pritom boli maskotmi hotela už viac než dva roky, kedy Ginblettova manželka v meste našla osem opustených vajíčok tohto veľkého vtáka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia